Antena Meniu Search
x

Video "Toţi stăteam aici, plângeam". Filmul tragediei din Timiș, unde un băiat de 16 ani a murit la fotbal, sub ochii prietenilor. Ar fi băut energizante înainte să intre pe teren

Un băiat de 16 ani, dintr-o comună din Timiş, şi-a pierdut viaţa după ce i s-a făcut rău şi a căzut ca secerat la pământ în timp ce se juca fotbal cu prietenii pe terenul din localitate. Minorul era cunoscut cu probleme cardiace şi a fost operat la inimă anul trecut. După spusele martorilor, copilul ar fi băut mai multe energizante înainte de a intra pe terenul de fotbal. Medicii ajunşi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe adolescent. 

de Redactia Observator

la 27.02.2024, 10:14

Vezi și

Adolescentul din comuna Biled obişnuia să joace fotbal, în trecut, dar de când a descoperit problemele cardiace a fost nevoit să renunţe la sport. Echipa de fotbal Politehnica Timișoara a cerut sprijin, acum 4 ani, pentru o strângere de fonduri ca să îi poată oferi şansa la o operaţie la inimă. Anul trecut, Chris a reuşit să o realizeze cu succes. Acum a vrut din nou să revină pe terenul de fotbal alături de amicii săi, însă în timpul ultimului meci inima i-a cedat

Adnana Şimon, SAJ Timiş: S-a solicitat un echipaj superior de C1 de terapie intensivă mobilă. Au continuat manevrele de resuscitare. Ulterior, a fost solicitat şi elicopterul.

Băiat: L-am văzut pe Chris leşinat, a venit ambulanţa, i-a dat şocuri. Ne-am speriat, toţi stăteam aici, plângeam. 

Chris a murit în drum spre spital

Pe acelaşi subiect

Din nefericire, copilul a murit în timp ce era transportat la spital. Prietenii lui, martori la scena tragică, au mărturisit că băiatul ar fi consumat mai multe energizante înainte de meci.

Localnic: Se ştia cu boli cardiace şi nu avea voie şi a băut şi energizante, trei am înţeles de la alţi copii. 

Băiat: A venit şi nici nu a apucat să joace fotbal că a picat direct jos. 

Cibor a murit la 13 ani pe terenul de fotbal, în Bistriţa Năsăud, după ce a băut trei energizante

Tot energizantele ar fi provocat săptămâna trecută moartea unui alt copil, de 13 ani din Bistriţa Năsăud, care, la fel ca şi Chris, s-a prăbuşit pe teren în timpul unui meci de fotbal. Cibor Hodoroga era mijlocaş în echipa de juniori din Maieru. După antrenament a mai rămas cu 10 copii pe teren, moment în care le-a spus că îl doare, dintr-o dată, pieptul. A mai apucat să îi roage să o sune pe mama lui, apoi s-a prăbuşit la pământ. 

Copil: Mulţi colegi au spus că a băut energizant. Atunci, când s-a întâmplat, a băut trei. 

Studiile arată că excesul de energizante poate provoca reacţii adverse grave - de la dureri de cap şi insomnie, până la dificultăţi de respiraţie, din cauza ingredientului principal.

Radu Ţincu, toxicolog: Dacă vorbim de cofeină, ea va stimula activitatea cardiovasculară. Poate să ducă la apariţia unor palpitaţii, a unor tulburări de ritm cardiac. Iar în cazul unor persoane care au anumite anomalii, acestea pot să determine chiar aritmii fatale. 

Deşi băuturile au fost interzise prin lege pentru minori, 7 din 10 adolescenţi români beau energizante, peste media europeană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Toţi stăteam aici, plângeam". Filmul tragediei din Timiș, unde un băiat de 16 ani a murit la fotbal, sub ochii prietenilor. Ar fi băut energizante înainte să intre pe teren