Antena Meniu Search
x

Nicolae Bănicioiu, anchetat de DNA. Fostul ministru spune că este de acord cu ridicarea imunităţii în cazul său

Direcția Națională Anticorupție informează că procurorii desfășoară o investigație care vizează suspiciuni de săvârșire a unor fapte de corupție în contextul comercializării de bunuri de uz medical către spitalele publice situate pe raza Municipiului București și a județului Ilfov și aflate în subordinea Ministerului Sănătății.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 20.10.2020, 19:35

Nicolae Bănicioiu, anchetat de DNA. Fostul ministru spune că este de acord cu ridicarea imunităţii în cazul său Vezi și
  • Procurorii spun că au trimis deja referatul cauzei
  • Bănicioiu este acuzat de trafic de influență și luare de mită

Reacţia lui Nicolae Bănicioiu după anunţul DNA

Fostul ministru al Sănătăţii a transmis, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că este de acord cu ridicarea imunităţii, deoarece nu are nimic de ascuns, şi că renunţă la candidatura la alegerile parlamentare, programate în decembrie.

"Am văzut astăzi cu surprindere comunicatul DNA și vreau să fac următoarele precizări: în primul rând consider acuzațiile vehiculate în presă false și din această cauză doresc să am acces la dosar cât de repede posibil!

Sunt pentru a se ridica imunitatea deoarece nu am nimic de ascuns și cred că totuși clarificarea cât mai rapidă a situației, va fi în interesul tuturor.

Inteleg că odată cu începutul campaniei electorale acesta ar fi un subiect care poate ar îngreuna lămurirea lucrurilor și din această cauză am decis că nu voi mai candida!

Imi doresc doar aflarea cât mai rapidă a adevărului și sper ca acest demers să nu fie generat de persoane care au ele probleme și probabil , ca să scape au inventat fapte.

Voi comunica când voi afla mai multe detalii legate dosar!", a transmis Nicolae Bănicioiu.

DNA cere încuviințarea urmării penale pentru Nicolae Bănicioiu

Procurorul șef al DNA a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită în formă continuată.

Persoana la care se face referire este Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii.

Ce scrie în solicitarea DNA privindu-l pe Nicolae Bănicioiu

"În perioada 21 decembrie 2012 – 5 martie 2014, persoana respectivă, în calitate de ministru, ar fi acceptat promisiunea a doi oameni de afaceri și ar fi primit direct, de la unul dintre aceștia, suma totală de 1.292.122 lei, lăsând să se creadă că are influență asupra ministrului Sănătății și a funcționarilor publici din cadrul acestei instituții și că îi va determina să îndeplinească sau să nu îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, acte reprezentate de:

- numirea în funcția de manager/menținerea în funcția de manager a unor persoane la conducerea spitalelor publice aflate în subordinea Ministerului Sănătății, spitale cu care firmele controlate de cei doi oameni de afaceri aveau contracte încheiate sau desfășurau proceduri de achiziții publice,

- alocarea de sume de bani spitalelor publice aflate în subordinea Ministerului Sănătății, cu care firmele celor doi oameni de afaceri aveau contracte în derulare.

Ulterior, aceeași persoană ar fi primit de la aceiași oameni de afaceri, prin intermediul unui complice, suspect în cauză, suma totală de 2.612.389 lei în legătură cu exercitarea atribuțiilor de ministru, funcție deținută în perioada 05.03.2014-17.11.2015", scriu procurorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Nicolae Bănicioiu, anchetat de DNA. Fostul ministru spune că este de acord cu ridicarea imunităţii în cazul său