Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Nicuşor Dan estimează când vor fi finalizate lucrările la reţeaua de termoficare. Cartierele unde ţevile au fost înlocuite în totalitate

Bucureştenii vor avea apă caldă şi căldură la discreţie peste 10 ani, anunţă Nicuşor Dan. Atât durează să înlocuiască Primăria vechile conducte de termoficare. O îmbunătăţire se va simţi, însă, peste patru ani, când jumătate din sistem va fi modernizat. Observator a filmat imagini inedite - lucrările din subteran şi ţevile imense printre care muncitorii abia se strecoară.

de Andreea Milea

la 11.09.2024 , 20:12

Conductele sunt vechi de 60 de ani în unele zone din Bucureşti. Nu mai suportă presiunea celui mai amplu sistem de termoficare din ţară, lung de 3.800 de kilometri, care furnizează apă caldă şi căldură pentru un 1.170.000 de oameni. În ultimii patru ani, primăria a înlocuit 134 de kilometri din reţeaua principală. Anul acesta, a schimbat 45 de kilometri de conducte, dar, pentru modernizarea totală, ritmul ar trebuie să fie 70 de kilometri pe an, timp de un deceniu.

"Dacă totul merge bine, în 2028 o să avem jumătate din reţeaua principală înlocuită şi atunci problema căldurii şi apei calde o să fie una secundară pentru că această jumătate de reţea pe care o înlocuim este cea mai veche şi cea mai afectată, e ca şi cum ai face 70-80% din avarii", anunţă primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Primăria are fonduri europene pentru a înlocui 212 kilometri de reţea primară. Din cele 15 şantiere deschise acum în Bucureşti, 11 sunt cu bani de la Bruxelles. 

Vezi și

Zonele unde au fost înlocuite în totalitate conductele

Pe acelaşi subiect

Până acum, conductele au fost înlocuite în totalitate în cartierele Ferentari, Drumul Taberei, Olteniţei şi Pantelimon.

"Cea mai importantă porţiune a acestui obiectiv este reţeaua din magistrala 2sud, circa 3.100 de metri. Această reţea trebuie neapărat pusă în funcţiune pana la începerea livrării căldurii. Este una dintre cele mai importante magistrale ale Bucureştiului. Ea alimentează aproape un sfert din municipiul Bucureşti", declară Dumitru Stanciu, director de producţie Compania Energetica Bucureşti.

Sistemul de termoficare a fost paralizat de 2.500 de avarii anul trecut. Exasperaţi de întreruperile de apă caldă şi căldură, peste 3.300 de bucureşteni s-au debranşat de la Termoenergetica în 202

Andreea Milea Like

Am început cu muzica, am continuat cu dansul şi am ales jurnalismul. Ce au în comun? Zilnic găseşti ceva nou. Cât de mult înseamnă un cuvânt, un moment sau 10 secunde înainte de live.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » Nicuşor Dan estimează când vor fi finalizate lucrările la reţeaua de termoficare. Cartierele unde ţevile au fost înlocuite în totalitate