A nins pe Transalplina. Drumarii au scos utilajele de deszăpezit

Publicat: 22.10.2018, 08:30.
Actualizat: 22.10.2018, 08:51

A venit iarna pe Transalpina, unde a nins a doua oară în octombrie. Drumarii au ieşit cu utilaje pe traseu, iar turiştii au ieşit şi ei cu aparatele de fotografiat. Totuşi, vremea rămâne una a extremelor. În timp ce la munte oamenii se pregătesc de săniuş, alţii încă fac baie în mare.

A venit iarna pe Transalpina, unde a nins a doua oară în octombrie. Drumarii au ieşit cu utilaje pe traseu, iar turiştii au ieşit şi ei cu aparatele de fotografiat. Totuşi, vremea rămâne una a extremelor. În timp ce la munte oamenii se pregătesc de săniuş, alţii încă fac baie în mare.

Transalpina, cota 2000. Prin ceaţă densă, cu un utilaj de deszăpezire, drumarii împrăştie deja material antiderapant.

Asfaltul încă e negru, dar împrejurimile devin, încet-încet, albe. Pentru cei din zonă, zăpada nu este o premieră. La sfârşitul lunii septembrie, un alt val de aer rece a transformat decorul de toamnă într-unul de iarnă timpurie.

Pe reţelele de socializare în schimb, turiştii se mândresc cu poze de la prima ninsoare.

Sunt însă şi mulţi care se despart mai greu de vară. La 500 de kilometri distanţă, la malul mării, un bărbat a vrut să prelungească sezonul estival cu încă o baie. După doar câteva secunde de acomodare cu apa nu tocmai caldă, omul a pornit chiar înot. Nu l-au oprit nici curioşii care s-au strâns în jur şi nici temperatura de afară, de doar 17 grade.

Meteorologii ne avertizează însă că urmează zile şi mai friguroase.

La mijlocul săptămânii vom avea maxime de doar 8 grade la Miercurea Ciuc şi 9 la Suceava. În zonele montane şi submontane, vor fi din nou lapoviţă şi ninsoare. Mai multe detalii despre prognoza meteo, aici.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.