Antena Meniu Search
x

Video Noapte de rugăciune, pe Dealul Patriarhiei: mii de credincioşi s-au închinat la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou. Unde va fi oficiată liturghia

Mii de rugăciuni s-au înalţat, noaptea trecută, peste Dealul Patriarhiei, acolo unde se desfăşoară cel mai mare pelerinaj din Capitală, dedicat sfântului Dimitrie cel Nou. Credincioşii au venit să se închine la sfântul despre care se spune că a apărat Bucureştiul în cele mai grele momente. Ceremoniile au fost programate pe durata a şapte zile, pentru evitarea aglomeraţiei. Abia joi sfintele moaşte vor fi aşezate din nou în Catedrala Patriarhală.

de Alexandra Bucuroiu

la 25.10.2021, 08:56

Vezi și

Cu privirile pline de speranţă şi cu flori în mâini, pelerinii au venit să se roage la sfintele moaşte. Credincioşii au scăpat de înghesuială, odată cu noile reguli impuse de pandemie. Însă, trebuie să poarte mască de protecţie şi să stea la o distanţă de un metru şi jumătate unul faţă de celălalt. "Îmi pare bine că a fost foarte liber, foarte frumos organizat, foarte foarte frumos", spune un pelerin, iar o femeie mărturiseşte: "E prima dată când nu este aglomerat şi sunt foarte emoţionată"

Moaştele au fost scoase spre închinare în Baldachinul Sfinţilor şi vor rămâne aici până joi. După fiecare pelerin, voluntarii dezinfectează racla cu sfintele moaşte. Acesta este cel de-al doilea an în care Sărbătoarea Sfântului Dimitrie se desfăşoară în condiţiile impuse de pandemie. Ceremoniile au fost programate pe durata a şapte zile, pentru a fi evitată aglomeraţia. 

"M-am simţit mult mai liniştit acum", spune un pelerin care s-a rugat pentru "familia mea, pentru mine, pentru sănătate"."Eu sunt vaccinată şi sfătuiesc pe toată lumea să se vaccineze, aşa este cel mai sigur pentru fiecare", adaugă o femeie.

Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou. Liturghie oficiată la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală

 Credincioşii se pot închina la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, ale Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ, ocrotitorul românilor de pretutindeni, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi cele ale Sfântului Nectarie. Miercuri, la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, liturghia va fi oficiată la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Noapte de rugăciune, pe Dealul Patriarhiei: mii de credincioşi s-au închinat la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou. Unde va fi oficiată liturghia