Noaptea incendiilor în țara noastră. Un bloc din Capitală și unul din Botoşani au fost evacuate, după ce apartamentele au luat foc

De Redactia Observator.
Publicat: 21.12.2020, 08:46.
Actualizat: 21.12.2020, 10:28

Incendiu de proporţii în centrul municipiului Botoşani. 23 de persoane au fost evacuate dintr-un bloc după ce un apartament a luat foc, se pare, de la o lumânare lăsată aprinsă. Un bebeluş şi o femeie de 65 de ani au ajuns la spital.

Locuitorii unui bloc din Capitală au fost evacuaţi în urma unui incendiu. Pe lângă pompieri au sosit la faţa locului şi trupele speciale ale poliţiei. Asta după ce locatarii apartamentului care a luat foc s-ar fi luat, ulterior, la bătaie.

Focul a izbucnit într-un apartament situat la etajul trei, însă fumul gros a ajuns până la ultimul etaj.

Nu doar bebeluşul s-a intoxicat cu fum, dar şi mai mulţi bătrâni din bloc. Iar proprietara apartamentului care a luat foc a suferit răni grave.

Dorina Lupu, ISU Botoşani: O bătrână în vârstă de 65 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate întruncât a suferit arsuri la nivelul feţei şi mâinilor şi a fost transportată la spital. La spital a ajuns şi un bebeluş de 7 luni, acesta fiind intoxicat uşor cu fum.

Pompierii au evacuat preventiv 23 de persoane, printre care şi trei copii.

Cel mai probabil, focul a izbucnit din cauza unei lumânări aprinse.

A fost incendiu de proporţii şi în cartierul Colentina din Capitală. Flăcările au izbucnit într-un apartament de la etajul 6 al clădirii, cel mai probabil din cauza unui scurtcricuit. În doar câteva minute, tot blocul era plin de fum, zeci de oameni fiind evacuaţi. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Pe lângă pompieri, au intervenit și trupele speciale ale Poliției. Se pare că bărbaţii care locuiau în apartamentul incendiat s-ar fi luat la bătaie. Mascații au dus la la secţie patru oameni. Trei dintre ei sunt străini.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.