NOAPTEA MUZEELOR 2017: Bucureştenii vor putea vizita GRATUIT zeci de muzee şi spaţii culturale. Vezi LISTA EVENIMENTELOR din Capitală şi din ţară
Sâmbătă va avea loc Noaptea Muzeelor 2017, ocazie cu care peste 120 de spaţii culturale din Bucureşti şi din ţară vor putea fi vizitate gratuit de doritori.
Sâmbătă va avea loc Noaptea Muzeelor 2017, ocazie cu care peste 120 de spaţii culturale din Bucureşti şi din ţară vor putea fi vizitate gratuit de doritori.
ÎN BUCUREŞTI
Între ofertele evenimentului, se numără un tur ghidat în Cimitirul Bellu - ”Pe urmele lui Titu Maiorescu”, statueta ”Cap de copil”, realizată de Constantin Brâncuşi, care va fi expusă pentru 10 ore, în intervalul 16.00-02.00, la Muzeul de Artă Veche Apuseană ”Ing. Dumitru Furnică-Minovici“ al Academiei Române, şi un craniu din cuarţ de 30 de kilograme, care va putea fi admirat la Muzeul Naţional de Geologie.
Programul serii în Cimitirul Bellu începe la ora 19.00 cu un tur ghidat şi cuprinde recitaluri de jazz şi muzică clasică şi un spectacol de teatru. Până la miezul nopţii, vor fi organizate tururi ghidate ale cimitirului şi se va vizita expoziţia ”Simboluri - Istorii ale vieţii culturale”. Începând cu ora 21.00, vizitatorii vor vedea filmul documentar ”Titu Maiorescu şi apogeul literaturii române”, urmat la ora 21.30 de un recital de muzică instrumentală al cvartetului Cromatic
La Muzeul Naţional de Geologie va fi vernisată expoziţia ”Grădina Dinozaurilor” care va cuprinde 6 dinozauri, replici în mărime naturală ale unor specii care au trăit cu aproximativ 150 de milioane de ani în urmă.
La Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”, programul special al evenimentelor prilejuite de Noaptea Muzeelor include vernisajul expoziţiei temporare ”Urme în timp”, în prezenţa paleoartistului Eduard Olaru. Expoziţia ilustrează evoluţia şi originile omului modern prin reconstruiri grafice ale unui număr de 16 specii de hominide.
ÎN ŢARĂ
Castelul Bran, din Brașov, cel mai vizitat obiectiv turistic din România, are acces gratuit pentru turiști pe 20 mai, în intervalul orar 20.00-24.00.
Muzeul Național al Banatului, din Timișoara, poate fi vizitat între orele 20.00 și 02.00. Veți avea ocazia să redescoperiți istoria în cadrul unui spectacol de muzică istorică și măiestrie la tir cu arcul, prezentat de Peregrinii și TM Archery.
Turnul Croitorilor și Cinema Dacia, din Cluj-Napoca, își deschid porțile vizitatorilor între 20:00-03:00, unde vă puteți încânta cu priveliștea cavalerilor și domnițelor costumați în hainele epocii trecute.
Muzeul Național al Unirii, din Alba-Iulia, aveți ocazia să priviți parada de personaje istorice și un atelier pictat de icoane. Toate acestea în decursul programului de vizită 19.00-01.00.
Complexul Muzeal Național Astra, din Sibiu, este deschis între orele 18.00 și 01.00 și propune o suită de evenimente deosebite la care poți participa dacă te afli în zonă. Punctul forte al nopții este dat de reprezentația formației Phoenix, care va avea loc începând cu ora 22.00.
Programul complet al evenimentului Noaptea Muzeelor 2017 poate fi accesat pe site-ul www.NoapteaMuzeelor.ro.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰