Video Noaptea Muzeelor 2025. Mii de oameni s-au bucurat de cel mai aşteptat eveniment cultural al anului
Mii de oameni au ieşit aseară din case pentru a se bucura de Noaptea Muzeelor, cel mai aşteptat eveniment cultural al anului. Deşi anul trecut muzeele au fost închise din cauza protestelor angajaţilor, anul acesta au avut porţile larg deschise. Iar cei mai fericiţi au fost, în mod evident, copiii. Din cauza alegerilor, evenimentul s-a defăşurat până cel târziu la miezul nopţii. Intrarea a fost gratuită în cele mai multe locuri, iar vizitatorii aşteptați cu expoziții, concerte şi ateliere.
- Iranul a lansat noi atacuri asupra Israelului. IDF controlează cerul Teheranului, susţine Netanyahu
- Aplicaţia Antena Sport poate fi descărcată gratuit acum din AppStore şi GooglePlay
Muzeele din Capitală au fost arhipline încă de ieri de la amiază.
La Muzeul Naţional de Artă au putut vizita cele cinci galerii permanente şi spaţiile istorice. Dacă în anii trecuţi intrarea era gratuită în Noaptea Muzeelor, anul acesta vizitatorii au plătit o taxă simbolică de 12 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru copii. Muzeul de Artă a rămas deschis doar până la ora 22:00.
Reptiland, care găzduieşte o expoziţie impresionantă de şopârle, şerpi şi cameleoni a fost plin de vizitatori de toate vârstele. "Cameleonul se naşte cu o anumită paletă de culori şi nu-şi schimbă culorile în funcţie de mediu sau de lucrurile pe care le atinge", arată Sorin Pascariu, angajat. "Ne-am bucurat că au venit atât de multe familii cu copii să descopere această lume tropicală minunată", spune Simona Atinge, cofondator expoziţie. Cei mai fascinaţi au fost, bineînţeles, copiii.
Coadă uriaşă la Muzeul Antipa
- Noaptea Muzeelor 2025. Pentru a nu încurca alegerile, multe muzee și-au primit vizitatorii ziua
- Noaptea Muzeelor are loc şi anul acesta. Ministerul Culturii este finanțator
- Cerșetor din Arad, agresiv cu oamenii care nu-i dădeau bani. Când au venit polițiștii, s-a dezbrăcat complet
- INSCOP: Aproape 73% dintre români susţin creșterea cheltuielilor pentru apărare
- Trei adulți și un copil, blocați în liftul care a căzut de la etajul 2 la subsol, într-o clădire din Timișoara
La Muzeul Antipa, coada imensă de la intrare nu i-a descurajat pe vizitatori. Deşi anul trecut a fost închis, anul acesta Muzeul Antipa şi-a deschis porţile pentru toţi cei care vor să vadă atracţiile din muzeu. Şi aici, copiii au venit în număr mare.
Iubitorii de muzică s-au bucurat de un spectacol inedit al Filarmonicii George Enescu la Ateneul Român. "Au interpretat două sonate a quatro de Rossini. Rossini este cunoscut pentru creaţia de operă, iar aceste sonate le-a compus pe când avea doar 12 ani", spune Cleopatra David, muzician.
La Botoşani, Memorialul Ipoteşti a organizat activităţi speciale pentru cei mici: "Trebuia să găsim nişte indicii şi după să zicem o strofă din poeziile lui Eminescu".
Muzeul Regiunii Porţilor de Fier din Drobeta Turnu Severin a reuşit să atragă, într-o oră, peste o mie de vizitatori. Pentru a marca evenimentul cultural, peste o suta de copii au defilat prin cetatea din Alba Iulia. La Târgu Mureş, grădina zoologică a rămas şi ea deschisă până târziu. Vizitatorii au avut ocazia să vadă cum sunt hrănite animalele sălbatice.
Evenimentul "Noaptea Muzeelor" atrage anual mii de vizitatori şi a fost, şi anul acesta, un real succes.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰