Antena Meniu Search
x

Video Noi atacuri la graniţa României. În Tulcea şi Galaţi s-au transmis mesaje Ro-Alert

Război în Ucraina. Noi atacuri la graniţa României, aseară. În Tulcea şi Galaţi s-au transmis mesaje Ro-Alert, că la câteva sute de metri de casele lor există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Timp de zeci de minute cerul a fost luminat de exploziile puternice în urma bomdarmademtelor din porturile Reni şi Izmail. Autorităţile îi sfătuiesc pe oameni să îşi păstreze calmul, dar şi să ia măsuri de protecţie.

de Redactia Observator

la 14.12.2023, 08:47

Vezi și

Autoritățile au emis, în cursul nopții de miercuri spre joi, un mesaj Ro-Alert destinat locuitorilor din nordul județului Tulcea și din zona de graniță a județului Galați, cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din aer, în condițiile unor atacuri desfășurate în apropierea graniței. Potrivit autorităților, existau indicii că asupra teritoriului ucrainean, în apropierea graniței cu România sunt desfășurate atacuri aeriene.

Zonele vizate de mesajele RO-Alert

Populația din zona de graniță a fost informată prin mesaj despre posibilele pericole și a fost sfătuită să nu intre în panică și să ia măsuri de protecție și adăpostire dacă situația o impune. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, sub coordonarea IGSU, împreună cu instituțiile cu rol de apărare monitorizează situația generată de conflictul armat din zona de graniță cu statul Român pentru a oferi protecție și sprijin comunităților din regiune.

Potrivit ISU Delta, mesajul a vizat populația din zona de nord a județului, dar și în zona de graniță cu Ucraina a județului Galați. În prima jumătate de oră, după emiterea alertei, la ISU Tulcea nu fuseseră înregistrate apeluri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Noi atacuri la graniţa României. În Tulcea şi Galaţi s-au transmis mesaje Ro-Alert