Antena Meniu Search
x

Video "Noi le-am explicat frumos, ei ne-au ameninţat că ne scuipă, ne bat". Mărturiile salvamarilor bătuţi crunt la Eforie Nord

Trei salvamari din Eforie Nord au fost bătuţi crunt de un grup de turişti! Salvatorii au fost încolţiţi de bărbaţii furioşi şi loviţi cu tot ce au găsit la îndemână: pietre, sticle şi mese. Nu s-au potolit până nu a intervenit Poliţia. Turiştii ar fi fost deranjaţi că salvamarii au trecut cu ATV-urile pe malul apei, printre copii. 

de Adrian Obreja

la 02.08.2021, 20:47

Vezi și

Marius Staicu, salvamar: Stăteam la turnul de observaţie, vine unul dintre ei la mine, mă apucă, îl resping, îi zic te rog frumos şi pe urmă vin şi ceilalţi cinci şi tăbară toţi pe mine. 

Este mărturia unuia dintre salvamarii bătuţi de un grup de turişti. El a scăpat uşor. Colegii lui nu au fost la fel de norocoşi. Unul are o plagă la cap şi o fractură la braţ. Iar şeful salvamarilor din Eforie are nevoie de operaţie, după ce mâna i-a fost ruptă în două locuri

Gelu Vătămănescu, şef salvamar: M-am trezit şi cu umărul dislocat şi cu mâna ruptă şi cu ochii umflaţi şi cu cucui.  

De la ce a pornit conflictul pe plaja din Eforie Nord

Pe acelaşi subiect

Conflictul mocnea de acum două zile, când salvamarii au trecut în patrulă, pe ATV-uri, pe lângă turiştii agresivi. Bărbaţii, cinci bucureşteni şi un cărăşean, s-ar fi enervat pentru că pe malul apei erau copii. 

Marius Staicu, salvamar: Sunt cinci metri de la apă care e zona de intervenţie şi ei au încercat să zică de ce treci pe aici domne.

Roxana Iftimie, salvamar: Că ce căutăm noi cu ATV-ul pe plajă, că n-avem voie. Noi am încercat să le explicăm frumos, ei ne-au luat că "să moară familia mea, că vă bat, că vă scuip şi d-alea".

Seara trecută şi-au dus planul la bun sfârşit. S-au ascuns sub foişorul salvamarilor, înarmaţi cu sticle şi, ca la un semnal, au tăbărât pe cei doi tineri care erau la post. Au dat cu pumnii, cu pietre, chiar şi cu măsuţele dintre şezlonguri. 

Roxana Iftimie, salvamar: S-a dat prin staţie şi s-au dus mai mulţi salvamari acolo şi şefii. L-au bătut pe un salvamar şase bărbaţi. Şi au sărit dup-aia salvamarii noştri 

Marius Staicu, salvamar: M-am acoperit la cap, mi-au dat în spate. I-au luat şi pe colegii mei la bătaie. Unuia dintre ei i-au dat cu sticla în cap şi celuilalt i-au rupt mâna şi i s-a dislocat umărul.

Gelu Vătămănescu, salvamar: Am fost luat pe la spate de gât de unii dintre ei. A venit altul, unul înalt, mi-a dat un pumn, am căzut, când să mă ridic am văzut că voia să dea cu piciorul, am pus mâna, mi-a rupt antebraţul.

Bătaia a fost întreruptă de poliţişti. Doi salvamari, dar şi trei dintre turişti au fost duşi la spital. Doar salvamarii au avut însă nevoie de îngrijiri medicale.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru lovire şi tulburarea liniştii publice, iar salvamarii agresaţi spun că vor depune plângere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » "Noi le-am explicat frumos, ei ne-au ameninţat că ne scuipă, ne bat". Mărturiile salvamarilor bătuţi crunt la Eforie Nord