Antena Meniu Search
x

Video Noi reguli pentru dezvoltatorii imobiliari în București. Obligatoriu şcoli, creşe, drumuri și parcuri, în cartierele rezidențiale

Se schimbă regulile în construcţii. Primarul Capitalei promite că îi va obliga pe dezvoltatori să ridice în asamblurile rezidenţiale şi şcoli, creşe, drumuri și parcuri. Mai multe proiecte aflate în construcţie sunt în pericol - ar putea fi blocate pentru că nu respectă normele. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 14.12.2021, 19:53

Vezi și

Aşa trăiesc sute de mii de oameni şi nu în vreun sat uitat de lume, ci în Capitală.  

Andreea Milea, reporter Observator: Fără străzi asfaltate, fără şcoli, creşe, grădiniţe, supermarketuri, locuri de joacă, spaţii verzi, parcuri sau locuri de parcare. Aşa arată un cartier mare din nordul capitalei cu 1100 de case. 

Case pentru care oamenii au plătit zeci sau chiar sute de mii de euro. 

Mario Kuibuş, arhitect: Avem cartiere celebre. În Pipera, de exemplu, în zona de nord, sunt cartiere întregi de case înghesuite și fără infrastructură corespunzătoare. Sunt nişte enclave de blocuri foarte apropiate, foarte prost dimensionate, fără o posibilitate de calitate a vieţii corespunzătoare.            

Pe acelaşi subiect

Primarii ameninţă cu noi reguli în construcţii

Investitori ar putea fi obligaţi să asigure servicii publice în cartierele rezidenţiale pe care le ridică. Practic să construiască creşe, grădiniţe, şcoli, spaţii verzi, parcuri, să asigure locuri de parcare şi să asfalteze drumurile.   

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: O autoritate trebuie să aibă curajul să spună nu unui investitor care vine cu un proiect nociv pentru oraş. 

Oamenii cred că de servicii ar trebui să se ocupe primăria. 42 de proiecte rezidenţiale care aşteptau avizul primăriei vor ajunge pe masa consilierilor generali, care au posibilitatea să le respingă pemtru că nu respectă standardele în construcţii.

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Pentru fiecare din documentaţiile de urbanism pe care le vedeţi că nu au respectat standardele voi propune consiliului general respingerea acestor documentații, adică solicitarea de PUZ să nu fie aprobată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Noi reguli pentru dezvoltatorii imobiliari în București. Obligatoriu şcoli, creşe, drumuri și parcuri, în cartierele rezidențiale