Antena Meniu Search
x

Video Trăiesc sub teroarea şobolanilor într-un cartier nou, la marginea Capitalei. "Sunt uriaşi, rod firele de la motorul maşinii, nu mai ieşim din case”

Trăiesc sub teroarea şobolanilor. Au crezut că se mută într-un cartier nou, la marginea Capitalei, şi au dat peste un focar de infecţie. În Chiajna, deşeurile din construcţii şi gunoaiele au devenit casă primitoare pentru sute de şobolani. Locuitorii din zonă sunt îngroziţi şi se tem să mai iasă noaptea din case sau să-şi lase copiii pe afară.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 06.12.2021, 20:53

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De această imagine au parte zilnic locuitorii de pe strada Soarelui din comuna Chiajna. Şobolanii i-au făcut pe mulţi să se mute din cartier. 

Localnici: Sunt şobolanii cât pisica şi seara se urcă şi în maşini, ne rod firele pe la motor, au fost vecini care n-au mai putut să plece cu maşinile.

Am încercat să luăm legătura cu dezvoltatorul, doar promisiuni. Nu se tem deloc, sunt prietenii noştri se bagă pe sub ele şi rod partea electrică, firele.

Pe acelaşi subiect

Localnici se tem să mai iasă din casă

Localnic: Eu nici măcar nu duc gunoiul, a coborât şi l-a dus soţul pentru că mi-e frică de şobolani, sunt foarte mulţi, mari, gigantici şi cu copil mic nu ies niciodată cu el în faţa scării.

Zona este împânzită de gunoi. 

Andreea Petrescu, reporter Observator: Chiar sub ferestrele oamenilor, pe acest teren, sunt depozitate tone întregi de deşeuri. Vorbim atât de gunoi menajer, cât şi de resturi din construcţii. Este mediul ideal ca rozătoarele să supravieţuiască în voie.

Localnicii au încercat să ia legătura cu dezvoltatorul, cel responsabil de mizerie. Fără succes. Au făcut sesizări peste sesizări la primăria Chiajna, la Grada de Mediu, la DSP şi Consiliul Judeţean. La primărie, secretarul ne-a asigurat că abia au aflat de problemă şi vor lua măsuri.

Localnic: Am vorbit cu cei de la urbanism. Se duce acum Poliția Locală să verifice și să aplice ce trebuie să aplice. 

După mai bine de o oră... au găsit rezolvarea: O să luam legătura. Dacă n-o să...în câteva zile, dacă n-o să primim răspuns de la ei, o să meargă echipa de salubritate. 

Până atunci, invazia şobolanilor se adaugă la toate celalte probleme de care oamenii din cartier se plâng de ani buni: locul este un şantier continuu, cu mult zgomot şi noroi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Trăiesc sub teroarea şobolanilor într-un cartier nou, la marginea Capitalei. "Sunt uriaşi, rod firele de la motorul maşinii, nu mai ieşim din case”