Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Vlad Pascu a cerut să fie eliberat din arest. Spune că are "probleme renale", iar avocaţii invocă faptul că nu era drumul iluminat în noaptea tragediei

Vlad Pascu, autorul cumplitului accident de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit şi alţii au fost răniţi, cere să fie eliberat din arestul preventiv. Tânărul care s-a urcat la volan drogat cu 5 substanţe interzise cere să fie judecat în arest la domiciliu pentru a-şi putea continua studiile și pentru a da la facultate. Astăzi, Judecătoria Mangalia a respins cererea lui Vlad Pascu de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 31.05.2024 , 17:17

UPDATE: Judecătoria Mangalia a respins, vineri, cererea lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai în urma căruia şi-au pierdut viaţa, de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată în 48 de ore, potrivit news.ro.

„În baza art. 242 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 362 alin. 1 Cod procedură penală, respinge ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, formulată de inculpatul Pascu Matei Vlad, fără antecedente penale, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului”, se arată în minuta Judecătoriei Mangalia. 

Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare. 

Vezi și

Judecătoria din Mangalia analizează în solicitarea lui Vlad Pascu de eliberare din arest preventiv. Cere arestul la domiciliu pentru a-şi continua studiile şi a da mai departe la facultate. Vlad Pascu se află în arest preventiv din data de 20 august 2023, de când a provocat accidentul mortal de la 2 Mai. Încă de atunci şi până în prezent toate solicitările de eliberare din arestul preventiv au fost respinse. Următorul termen de judecată în dosarul 2 Mai este pe data de 7 iunie.

Pe acelaşi subiect

Vlad Pascu cere să fie eliberat din arest

Vlad Pascu a cerut din nou, în faţa instanţei, să fie eliberat din arestul preventiv. Tânărul spune că drepturile îi sunt limitate şi că are şi probleme de sănătate, mai exact "probleme renale". "Îmi pare extrem de rău de tragedie. De greșelile mele, regret fapta în sine, îmi pare rău dar din păcate nu mai pot face nimic cu acest accident teribil în care două persoane și au pierdut viață

Îmi pare rău că nu am putut să le cer iertare victimelor, că am interdicție în dosar. Presă mi-a făcut un caracter care nu mă reprezintă. În seara accidentului, eu venisem inițial la Constanţa, cu două zile înainte din Olanda, venisem la stomatologie.

Un grup de prieteni m-a invitat la o zi de naștere în Vamă. Acolo trebuia să mă opresc și să nu mai vin la Constanţa înapoi. Doar că nu au avut loc pentru mine să mă țină la cazare. M-am considerat capabil să ajung la Constanţa, unde eram cazat. Nu am luat în considerare să fie pietoni la acea oră și să se întâmple aceste tragedii.

Cunosc îndatoririle arestului la domicilium vreau să vă spun că le voi îndeplini. Și aș putea în acest timp în arest la domiciliu să-mi concentrez lucrurile și ce o să fac mai departe în penitenciar. În arest preventiv drepturile sunt limitate. A făcut mama cerere să mă asiste cineva la penitenciarul de la ANA - antidrog, detox. A fost refuzată. Nu pot beneficia pentru că nu sunt condamnat. Am probleme, vreau control la spital, probleme renale. Mi s-a respins", a declarat Vlad Pascu în faţa instanţei.

Avocaţii săi au cerut instanţei să ia în considerare cererea formulată de Pascu, aceea de a fi eliberat din arestul preventiv, şi invocă faptul că nu era drumul iluminat în noaptea tragediei. "Arestul la domiciliu nu e o măsură care să-ţi permită acea libertate. În arest la domiciliu nu ar putea să săvârşească fapte penale sau să se substragă. Urmările produse sunt unele dintre cele mai grave, s-a pierdut viaţa a două persoane, suntem şi noi conştienţi. 

Acest tânăr nu a urmărit să curme viața. Acest nefericit incident s-a întâmplat din mai multe circumstanțe, curbă, lipsa de iluminat. Având în vedere poziția de recunoaștere, că are o familie care se ocupă de el, vă rog să luați în considerare cererea pe care am formulat-o. E olimpic, s-a preocupat de școală". 

Iohannis a promulat legea şoferilor băuţi care nu mai pot redobândi permisul 10 ani

Tot atunci noul magistrat va analiza noua cerere formulată de avocaţii victimelor, de schimbare a încadrării juridice din ucidere din culpă şi vătămare corporală în omor calificat şi tentativă la omor. Noul magistrat care a preluat dosarul 2 Mai susţină că îşi doreşte să audieze din nou toţi martorii având în vedere că Ioana Ancuţa Popoviciu a făcut lucrul acesta prea succint.

Preşedintele ţării Klaus Iohannis a promulgat azi legea potrivit căreia persoanele care se urcă sub influenţa alcoolului sau a drogurilor la volan nu vor mai putea conduce până la 10 ani. Legea prevede că furnizorii de substanţe interzise cu consecinţa decesului unei persoane pot primi până la 25 de ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Credeţi că după alegerile din acest an vor creşte taxele?
Observator » Evenimente » Vlad Pascu a cerut să fie eliberat din arest. Spune că are "probleme renale", iar avocaţii invocă faptul că nu era drumul iluminat în noaptea tragediei