Antena Meniu Search
x

Video Procesul lui Vlad Pascu s-ar putea schimba radical, odată cu noua judecătoare. Se reia în discuţie să fie acuzat de omor în loc de ucidere din culpă

Moment zero în procesul lui Vlad Pascu. Tânărul a stat pentru prima dată faţă în faţă cu părinţii celor doi studenţi pe care i-a ucis în staţiunea 2 Mai. Pascu a apărut schimbat fizic total: a luat vizibil în greutate, e tuns scurt şi a purtat un costum de firmă. Ce nu s-a schimbat, spun rudele victimelor, e aceeaşi atitudine sfidătoare. A refuzat să-şi ceară scuze în faţa părinţilor îndoliaţi. Şedinţa de azi a fost condusă de noul judecător, în care rudele îşi pun toate speranţele. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 23.05.2024 , 19:43

Vlad Pascu a stat azi faţă în faţă, pentru prima dată, cu părinţii tinerilor pe care i-a ucis anul trecut în 2 Mai, după ce a urcat drogat la volanul decapotabilei sale. Jandarmii au încercat să-l ascundă de ochii presei şi l-au flancat cât mai bine. După nouă luni în arest, Vlad Pascu arată complet diferit. E tuns şi îmbrăcat la costum. Unul scump, de designer, care costă în jur de trei mii de euro. A renunţat la părul rebel, tricoul larg şi pantalonii purtaţi neglijent. Atitudinea sfidătoare, fără regrete, a păstrat-o, spun rudele victimelor. 

"Încă nu pot să-l privesc în faţă pe cel care mi-a luat fiul", a mărturisit Mihaela Olariu, mama lui Sebi.

"Mi-am dorit de la prima înfăţişare să îl văd pe cel care mi-a ucis copilul", a adăugat însă Cătălin Dragomir, tatăl Robertei.

Vezi și

Atitudine sfidătoare faţă de familii

Pe acelaşi subiect

O imagine într-o contradicţie sfâşitoare cu cea a părinţilor lui Sebi şi ai Robertei, care, în lacrimi, au purtat tricouri cu tinerii ucişi. Întrebat în sala de judecată dacă vrea să le spună ceva părinţilor, a refuzat scurt. 

Şedinţa de astăzi a mai avut o premieră. A fost prezidată de un nou magistrat, după ce fosta judecătoare a fost recuzată şi a cerut mutarea la o altă instanţă. 

Două ore a durat şedinţa. Miza este uriașă. S-a readus în discuţie cererea de schimbare a încadrării juridice din ucidere din culpă în omor şi readministrarea probelor. 

Când este următorul termen

"Cinci ani mi se pare prea puţin după ce ai urcat drogat la volan şi ai ucis doi tineri. El este în viaţă şi copiii noştri nu mai sunt", a spus Livia Dragomir, mama Robertei, după înfăţişare.

Vlad Pascu nu va mai privi de la distanţă, printr-un ecran, într-o sală de videoconferinţă, mărturiile celor cărora le-a distrus vieţile în noaptea de 19 august. Noul magistrat a cerut să fie prezent fizic la fiecare nou termen de judecată. În plus, preşedinta Judecătoriei Mangalia spune că vrea să reia audierea martorilor, să-i cunoască pe toţi foarte bine şi speţa în detaliu. 

Următorul termen a fost stabilit peste două săptămâni. După ce s-a terminat şedinţa, părinţii victimelor s-au retras la locul tragediei din 2 Mai, locul în care Vlad Pascu le-a schimbat vieţile pentru totdeauna. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Evenimente » Procesul lui Vlad Pascu s-ar putea schimba radical, odată cu noua judecătoare. Se reia în discuţie să fie acuzat de omor în loc de ucidere din culpă