Antena Meniu Search
x

Video Noul joc care i-a cucerit pe tinerii din Timiş. Participanţii sunt instruiţi, primesc echipament de protecţie şi trebuie să stabilească o tactică

7 tineri din 10 nu sunt de acord cu reintroducerea serviciului militar obligatoriu, dar când vine vorba de joaca de-a războiul, nimeni nu refuză. În fiecare duminică, pasionaţii de airsoft - un joc acceptat ca sport şi în România - se adună într-un loc special amenajat din Timiş. Cu mitraliere, pistoale şi grenade, se înrolează în armata distracţiei care nu face rău nimănui.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 11.02.2024, 20:30

Vezi și

Nu e un joc video, ci o joacă de-a războiul care adună în fiecare săptămână zeci de pasionaţi de adrenalină.Totul începe cu o şedinţă de briefing. 

Noul joc care i-a cucerit pe tinerii din Timiş

Participanţii simulează un conflict armat, după ce au primit instructaj clar şi echipament de protecţie. Au de îndeplinit diferite misiuni, cu ajutorul unor replici ale armelor reale care lansează bile de plastic. 

Iulia Pop, reporter Observator: Eu astăzi joc rolul unui VIP care trebuie extras dintr-o zonă periculoasă. Un comando se ocupă să pot să fac în siguranţă această transmisiune.

Pe acelaşi subiect

Graţian Bolog este preşedintele unui club sportiv care reuneşte zeci de pasionaţi de airsoft. La 15 kilometri de Timişoara, o fostă bază auto se transformă săptămânal în teatru de operaţii. Airsoftul a fost oficial recunoscut ca sport în România în 2010.

Graţian Bolog, preşedinte club sportiv: Foarte mulţi îl văd ca o joacă, dar una serioasă cu reguli stricte, dar orice joacă devine o profesie la un moment dat sau poate să fie un sport de performanţi. Avem deja o federaţie naţională de airsoft.

La fel ca în tranşeele adevărate, disciplina este obligatorie. Jocul cere tactică şi efort fizic. Armele care pot să coste în 500 şi 5.000 de lei se manevrează în condiţii stricte. Ajunse pe mâna teribiliştilor, pot fi periculoase. Legea îi amendează cu până la 5.000 de lei pe cei care se joacă cu ele în locuri publice. 

Participanţi: În loc să stăm în casă să ne plictisim, putem veni aici să facem mişcare fizică şi adrenalină. Foarte frumos.

- Este un remediu foarte bun, după tot stresul acumulat în timpul săptămânii să venim aici. E interesant.

- În primul rând adrenalina, munca de echipă, comunicarea. Cel mai mult trebuie să învăţăm să comunicăm.

Jucătorii de airsoft fomează comunităţi puternice și ajung să îşi împartă nu doar bile, ci şi momente importante din viață.

Tineri: Denisa, vrei să fii soţia mea? 

- Da. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Noul joc care i-a cucerit pe tinerii din Timiş. Participanţii sunt instruiţi, primesc echipament de protecţie şi trebuie să stabilească o tactică