Antena Meniu Search
x

Video "Este un zgomot infernal". Loc de joacă în Galaţi, desfiinţat de instanţă. Locatarii deranjaţi de gălăgia celor mici vor acum parcare în locul parcului pentru copii

Un loc de joacă pentru copii a devenit sămânţă de scandal într-un bloc din Galaţi. Asta după ce, mai mulţi locatari care erau deranjaţi de zgomotul făcut de cei mici, au cerut desfiinţarea parcului. Şi au reuşit. Aceştia au câștigat în instanţă, iar acum vor o parcare în locul spaţiului de joacă. În tabăra adversă, sunt cei care vor ca parcul să rămână în continuare locul de distracţie pentru copii. 

de Redactia Observator

la 09.02.2024, 10:20

Vezi și

Lucrările pentru acest loc de joacă au început în 2015 şi au fost finalizate în 2018. De atunci copiii care locuiesc în cartierul din Galaţi s-au bucurat zilnic de dotările din parc, în care primăria a investit câteva sute de mii de lei. Acum, la şase ani distanţă, cei mici vor fi nevoiţi să-şi ia adio de la el. Motivul? Fac prea multă gălăgie. 

Stelian Rău, locatar: Ştiţi cum e în gaura aceasta aici, când vin 80 de persoane şi îi rogi la 23.30 să-ţi facă puţină linişte. 

Iulian Savcencu, administrator asociaţie locatari: Este un zgomot infernal. 

Locatar: Ar fi trebuit, deci în orele de prânz să fie liber parcul. Sunt persoane care lucrează de noapte, deci şi dimineaţă vor să se odihnească. 

Pe acelaşi subiect

Revoltaţi, oamenii au făcut petiţie pentru ca parcul să fie desfiinţat.

Au mers la primărie, însă fără rezultat. 

Iulian Savcencu, administrator asociaţie locatari: S-a depus la primării tabel cu 90 de semnături ale locatarilor. Ni s-a sugerat de la primărie să stăm cu geamurile închise, ca să nu se mai audă, dar se aude şi cu geamul închis.

Parc pentru copii, motiv de scandal într-un bloc din Galaţi

Petrică Paţilea, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: Este primul parc din municipiul Galaţi, care din păcate, urmează să fie închis, din cauză că un grup de oameni de opt locatari s-au declarat deranjaţi de zgomotul pe care îl fac copiii. Au acţionat municipalitatea în instanţă şi au şi câștigat. 

De partea cealaltă, alţii vor ca parcul să rămână în continuare. 

Locatar: Copiii unde să se joace? Aşa mi se pare mie normal. Au venit la uşă doi poliţişti şi m-au întrebat, am dat declaraţie că nu sunt de acord cu desființarea parcului. 

Este primul caz în România în care un loc de joacă va fi desfiinţat la cererea locatarilor unui bloc, care acum, vor în locul parcului o parcare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "Este un zgomot infernal". Loc de joacă în Galaţi, desfiinţat de instanţă. Locatarii deranjaţi de gălăgia celor mici vor acum parcare în locul parcului pentru copii