Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Nu adună nimeni, nimic". Leşurile animalelor ucise de viitură au ajuns în Dunăre. Localnicii, sufocaţi de mirosul insuportabil

Leşurile animalelor ucise de viitură au fost purtate de ape şi au ajuns în Dunăre. Pentru a evita un dezastru ecologic de proporţii, pompierii lucrează la foc continuu, iar Ministerul Sănătăţii urmează să trimită 20 de mii de doze de vaccin antitetanic în zonele afectate de viitură.

de Redactia Observator

la 21.09.2024 , 09:53

"Sunt pe puţin 20-25 de oi aici, porci, aduse de viitură. Şi nu adună nimeni, nimic de aici. Deja a început să miroasă urât". Malul Dunării este sufocat! La câteva zile de la viitura care lovit cu o forţă distrugătoare judeţul Galaţi, cadavrele animalelor ucise de ape, dar şi tone de gunoaie ajunse în Siret, s-au revăsat acum în fluviu.

Oamenii sunt sufocaţi de mirosul insuportabil

Deşi lucrează la foc continuu, pompierii abia fac faţă valului de leşuri care ajung în apele Dunării.

Vezi și

"După ce le preia de pe cursul Dunării, pompierii cu cele două bărci de salvare, le trag la malul Dunării, de unde sunt gestionate de DSVSA", spune Dan Ionașcu, ISU Galați.

Leşuri de animale zac însă peste tot, iar pe localnici îi pândeşte acum pericolul unor epidemii ucigătoare. Ministerul Sănătăţii va trimite 20.000 de doze de vaccin antitetanic în zonele devastate de ape. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » "Nu adună nimeni, nimic". Leşurile animalelor ucise de viitură au ajuns în Dunăre. Localnicii, sufocaţi de mirosul insuportabil