Antena Meniu Search
x

Video "Nu alerga, mergea încet. Ne-a văzut, s-a oprit". Un leu a creat panică în Târgovişte, după care s-a făcut nevăzut. S-au emis două mesaje Ro-Alert

Atenţie, s-a pierdut un leu! Este alertă la Târgovişte, după ce mai mulţi localnici au spus că au văzut un leu pe lângă casă. Peste 100 de poliţişti şi jandarmi caută animalul sălbatic prin oraş încă de dimineaţă, fără ca sălbăticiunea să fie de găsit. În mod curios, nimeni nu ştie de unde ar fi putut scăpa felina. Oamenii au fost avertizaţi prin două mesaje Ro Alert ce zone să evite.  

de Redactia Observator

la 12.05.2022, 20:29

Vezi și

Prezenţa animalului sălbatic a fost semnalată prin apel la 112 de către un localnic din cartierul Priseaca. În scurt timp, echipe formate din jandarmi, pompieri şi medici ai Direcţiei Sanitar Veterinare au pornit căutările. O sută de oameni pe cap de leu.

A creat panică şi s-a făcut nevăzut

Vasile Lupaşc: Exact în zona asta aici. Exact între copăceii ăştia. Şi venea sprea noi.

Vasile Lupaşc, profesor de istorie şi campion mondial la karate, este primul care ar fi dat nas în nas cu felina.

Pe acelaşi subiect

Vasile Lupaşc: Nu alerga, mergea încet. Ne-a văzut, s-a oprit. Ne-am retras cu spatele o vreme, apoi am grăbit pasul, am sărit gardul. Agresiv nu a fost, nu ne-a fugărit. 

Şi alţi vecini se jură că au dat nas în nas cu leul.

Reporter-martor: - L-a văzut aici în curte?

- Nu în curte. Pe lângă poartă pe aici. Băiatul era în curte şi a trecut înspre oraş.

Reporter-martor: - Cum arăta?

- Unu' galben a zis.

Vecin: L-a vazut fata asta şi zice că a fugit încoa', în partea asta, în bălării aici.

Cornel Sălişteanu - subprefect: Planul este de a-l identifica în primul rând, de a-l găsi, pentru că se pare că se deplasează repede dintr-o zonă în alta.

Nimeni nu ştie unde ar putea fi, dar nici de unde a apărut. Reprezentanţii grădinii zoologice din Târgovişte spun că cei patru lei pe care îi au în îngrijire sunt la locul lor.

Ovidiu Pop - DSV Damboviţa: Dacă se confirma existenţa unui animal sălbatic în acest perimetru este clar ca este deţinut în conditii ilegale.

Cosmin Mateescu - medic veterinar: Nu a lăsat niciun fel de urmă. Nu avem certitudinea că această ameninţare este adevărată.

După ore întregi de căutări prin tot oraşul, nici urmă de leu. În cazul în care animalul există şi va fi găsit, va fi tranchilizat şi dus într-un adăpost.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » "Nu alerga, mergea încet. Ne-a văzut, s-a oprit". Un leu a creat panică în Târgovişte, după care s-a făcut nevăzut. S-au emis două mesaje Ro-Alert