Antena Meniu Search
x

Video "Nu da''. Ultimele clipe din viața unui tânăr surprinse în imagini. A murit după ce ar fi fost bătut de câțiva polițiști din București în cap

Poliţiştii din Bucureşti sunt acuzaţi că au bătut crunt un tânăr de 30 de ani, care a murit în urma loviturilor. Agenţii au intervenit pentru că bărbatul făcea scandal noaptea pe străzi şi era incoerent. Tatăl victimei spune că fiul său a fost pus la pământ şi izbit până a intrat în comă. Poliţia Capitalei susţine însă că rănile grave şi le-a provocat singur. Procurorii au deschis un dosar penal în acest caz. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 28.09.2023, 19:33

Vezi și

Camerele de supraveghere din Sectorul 5 al Capitalei au surprins ultimele cadre cu bărbatul în viață. În imaginile ajunse pe masa procurorilor, bărbatul merge haotic pe stradă, semi-dezbrăcat, în miez de noapte. O femeie a văzut scena și i-a anunțat pe polițiști.

Ultimele clipe din viața unui tânăr surprinse în imagini

Ion Giosu, tatăl tânărului mort: Din câte am înțeles era îngrijorată că poate păți ceva fiul meu. I-a atras atenția niște zgomote și după ce s-a uitat de mai multe ori pe toate ferestrele locuinței sale l-a văzut deplasându-se haotic.

Agenţii care au venit ar fi fost violenţi, susţine familia. L-ar fi lovit de mai multe ori la cap şi pe picioare. A fost dus la spital într-un final, în comă de gradul cinci. După 8 zile, a decedat.

Pe acelaşi subiect

Ion Giosu, tatăl tânărului mort: Furie. Furie pentru că cineva îți omoară copilul. Ai speranțe pentru el, faci tot ce poți pentru el. Impui sacrificii tuturor. Vin cinci milițieni violenți și ți-l omoară. Ei nu știu decât să dea. Fiul meu a avut rugămintea către ei și le-a cerut să nu mai dea în el. A spus ''nu da''.

Pe de altă parte, polițiștii se apără și spun că în momentul în care au ajuns la fața locului, bărbatul era recalcitrant și avea deja răni. Susţin că s-ar fi dat singur cu capul de asfalt.

Întrucât bărbatul prezenta urme de autovătămare, anterior ajungerii echipajelor de ordine publică la fața locului, polițiștii au solicitat un echipaj de prim-ajutor, care a transportat bărbatul la spital, pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Carmen Stoean, avocata familiei: Declarațiile sunt contradictorii. Nu ar fi putut să își producă singur asemenea leziuni. Se vede foarte clar că evită foarte mult să explice și modul în care l-au găsit, starea lui, sunt lucruri pe care ei le ezită.

Moartea tânărului a declanșat o anchetă la nivelul Parchetului Sectorului 5, preluată mai apoi de procurorii Parchetului Capitalei. Agenţii care au intervenit la caz nu sunt, în prezent, acuzați de nimic, dosarul penal fiind deschis in rem. Au fost, însă, audiați în calitate de părți vătămate, după ce ar fi fost răniți de tânăr.

În timpul procedurii de imobilizare, unul dintre polițiști ar fi suferit vătămări corporale, cauzate de către bărbatul în cauză, în vârstă de 30 de ani. Familia tânărului mort a angajat un medic legist care să se ocupe de necropsie.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Autopsia pe care o va face maine medicul legist angajat de familie va arata daca rănile de pe trupul bărbatului sunt sau nu recente, dar si ce obiecte le-ar fi putut provoca.

De asemenea, rezultatele toxicologice vor arăta dacă bărbatul era drogat și cu ce substanțe. Din primele informații, acesta ar fi consumat cocaină, metamfetamină, dar și canabis.

Carmen Stoean, avocata familiei: Cu două luni în urmă, raportat la data evenimentului, nu a mai consumat deloc.

Prietenii lui spun că îl știau drept consumator, dar că acesta încerca să își stăpânească viciul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "Nu da''. Ultimele clipe din viața unui tânăr surprinse în imagini. A murit după ce ar fi fost bătut de câțiva polițiști din București în cap