Video "Nu mai sunt bariere care ne separă". Marşul Învierii din Timişoara a adunat peste 500 de creştini. Evenimentul, sărbătorit în acorduri de fanfară
Timişoara, devine an de an, de 30 de ani încoace, singurul oraş din România, dar şi din Europa, unde credincioşi din toate confesiunile se unesc şi vestesc, pe străzi, Învierea Domnului. "Marşul Învierii" este evenimentul care a adunat, şi în acest an, peste 500 de oameni. Despre Timişoara se stie că este un exemplu de toleranţă şi multiculturalitate. Practic, e loc sub soare peste toţi. Iar Dumnezeu e unul singur.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
În a doua zi de Paște sute de oameni şi-au dat întâlnire în fața Catedralei Mitropolitane din Timișoara. A fost punctul de plecare în Marşul Învierii, un eveniment care uneşte toate confesiunile religioase.
Jean Chiforeanu, coordonator eveniment: I se spune Marșul Învierii pentru că pe treptele acestea au murit tinerii pentru libertatea de exprimare, de credinţă. De 30 de ani mergem să vestim Învierea Domnului, toate cultele religioase. E singurul oraş din România şi din Europa unde ortodocşi, protestanţi, catolici, neoprotestanţi, reformaţi proclamă moartea şi Învierea Domnului.
Înainte de a pleca pe străzile oraşului, ca să vestească Învierea Domnului, s-a rostit Tatăl Nostru.
Marş în acorduri de fanfară
- Spargere la o casă parohială din Cluj chiar în noaptea de Înviere. Hoţii au fugit cu bijuterii de 4.000 de lei
- "Bă, da' tu eşti copil?" Un tânăr a spart geamul unei mașini lângă Catedrala din Constanța, supărat că...
- Din Bucovina şi până în Ierusalim, milioane de români au trăit emoţia celei mai mari sărbători creştine. "E...
Martor: Are loc şi unirea tututor creştinilor. Este un marș al creştinătăţii şi de asta suntem împreună aici.
Martor: Ceea ce face farmecul acestui eveniment este că toate religiile creştine participă. Nu mai sunt acele detalii, bariere, care ne separă.
Traseul credincioşilor a inclus opriri la Primăria Timișoara și Prefectura Timiș. Punctul final a fost Parcul Rozelor. Peste 500 de oameni au participat la eveniment.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰