Antena Meniu Search
x

Video "Nu sunt medici, sunt îngeri!" Miracol pentru Alexia, copila cu braţele frânte în accidentul cumplit din Paşcani. Operaţia a durat 20 de ore

Cu o săptămâna înainte de Crăciun, miracolele chiar există. Copila de 15 ani, cu braţele frânte în accidentul cumplit din Paşcani, a primit o nouă şansă. 20 de ore a durat operaţia-maraton prin care medicii au reuşit să-i pună mâinile la loc. Alexia e bine! Pentru ea, profesioniştii şi-au făcut treaba impecabil şi cunoscuţi şi necunoscuţi şi-au dat mâna s-o ajute, cu sânge donat şi rugăciuni. Între timp, au apărut imagini dramatice cu membrii ansamblului chiar înainte şi după accidentul cumplit!

de Redactia Observator

la 18.12.2022, 19:26

Vezi și

Cu câteva clipe înaintea cumplitului accident, adolescenţii cântau şi dansau. Pentru Alexia, timpul s-a oprit în loc, brusc, câteva momente mai târziu.

Luptă contracronometru pentru salvarea Alexiei, după accidentul din Paşcani

Copila de 15 ani, cu bucle aurii şi ochi albaştri, s-a trezit într-un coşmar. Stătea în primul rând în autocar când izbitura cumplită i-a prins trupul ca într-o menghină şi i-a zdrobit braţele. Pentru medici, a început o luptă contra cronometru pentru a o salva. În toată nenorocirea, s-a format un lanţ al binelui. De la locul tragediei în Paşcani şi până în sala de operaţie de la Iaşi. 

Dr. Paul Nedelea, SMURD Iaşi: A fost prima extrasă la locul accidentului şi trimisă către spitalul Paşcani. Există kituri speciale pe fiecare maşină în care păstrăm membrele care au potenţial de reimplantare. În condiţii speciale, cu pungi de gheaţă speciale. Colegii care au fost imediat la faţa locului au reuşit să facă  nişte garouri la nivelul bonturilor de amputaţie, astfel încât pacienta să ajungă în viaţă.

Pe acelaşi subiect

La aproximativ două ore de la momentul accidentului, fata de 15 ani deja ajunsese la spitalul de pediatrie din Iaşi. Timp de 20 de ore, s-au schimbat trei ture, aproximativ 80 de cadre medicale au muncit continuu pentru a-i replanta fetei ambele membre. 

În toată marea de durere, a putut renaşte speranţa pentru Alexia

Dna Doctor Sidonia Susanu: A fost un succes. Am reuşit replantarea celor două membre. Noi suntem convinşi că evoluţia ulterioară va fi cu realuarea funcţionalităţii ambelor membre superioare în proporţie de 85%.

Vor mai fi intervenţii, dar pentru Alexia, speră medicii, ce a fost mai greu a trecut. 

Dna Doctor Sidonia Susanu:  Următoarea operaţie o planificăm în cursul zilei de luni //////, după 3-5 zile va mai urma o intervenţie de reconstrucţie a structurilor nervoase.

Tatăl a aflat de la mii de km depărtare că fata lui se luptă pentru viaţă. Bărbatul e la muncă în Marea Britanie. 

Florin Tudose - tatăl: Este un miracol, o minune! Tot necazul care a fost s-a transformat într-o minune! Pentru acei medici....nu ştiu, ei nu sunt medici, sunt mai mult decât oameni. Vorba soţiei, îngeri!

Adolescenta era în prima ei deplasare cu Ansamblul "Flori de măr" din Curteşti, Botoşani. Se alăturase formaţiei de numai o lună şi jumătate. Fratele său, cu un an mai mare, o însoţea. 

Florin Tudose - tatăl: Mi-a spus: Tati, am găsit-o pe Alexia şi nu respira, nu mişca! Când m-am uitat, nu avea o mână. I-am căutat mâna. A găsit mâna el. Vă daţi seama...un copil la 12 noaptea, pe un câmp, să cauţi mâna surorii tale. Am rămas şocat... Câtă maturitate la un copil aşa mic.

Colegii de ansamblu ai Alexiei sunt încă în stare de şoc

Colegii Alexandrei şi-au văzut moartea cu ochii. 

Șovan Cristian, membru ansamblu: Mă doare nasul, spatele, sunt tăiat pe mâini, mă doare aici la coloană. Într-o fracţiune de secundă am văzut negru, ceaţă, autobuzul răsturnat. Câteva secunde de linişte şi apoi a început calvarul, ţipete. 

Nițură Șerban, membru asamblu: Toţi ne-am trezit unii peste alţii, speriaţi. Noi suntem foarte uniţi! Ca o familie. 

Adrobotoaei Paul - membru asamblu: L-am văzut pe colegul meu care era tăiat la nas. Eu eram doar în tricou, i-am dat tricoul de pe mine, i l-am pus la cap.

Pricope Bogdan - membru asamblu: Sânge peste tot, hainele le aveam pline de sânge, speriat, panicat. După ce am spart geamul, mi-am dat două palme şi am început să scot oameni. 

Pe reţelele de socializare, oamenii s-au mobilizat pentru a dona sânge: Alexia şi o altă colegă de 16 ani, internată în stare gravă pe secţia de Neurologie, au nevoie de sprijin în continuare. 

Mobilizare impresionantă la Centru de Transfuzie Sanguină din Botoşani

Apelul pentru donare s-a făcut atât pe reţelele de socializare, cât şi în biserici. Mulţi oameni şi-au anunţat prezenţa luni dimineaţă la Centru de Transfuzie Sanguină din Botoşani. Vor să ajute victimele din accidentul de la Paşcani prin donarea de sânge.

Baciu Gabriel - sportiv, fundaș ACS Unirea Curtești: Suntem vreo 10 băieţi care mergem, am distrubuit pe reţele de socializare.

Dan Sănduleac - preot paroh Curtești: De ieri, am început de la rugăciunile de seară am zis să-i pomenim pe copilaşii ăştia. Dumnezeu face miracole, numai trebuie să le vedem. Mai trebuie să avem inima deschisă, să înţelegem toate miracolele pe care le face Dumnezeu cu noi.

Onofrei Ioan, director Colegiul Național A. T. Laurian: Să sperăm că va fi o veste bună de Crăciun şi Anul Nou.

Florin Tudose - tatăl: Nu sunt cuvinte să le pot mulţumi. 90% dintre mesaje sunt: Doamne ajută! Ce poate fi mai frumos de atât?

În total, 25 de pasageri din autocar, dintre care 15 adolescenţi, au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale. Trei adulţi şi patru copii sunt în continuare internaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » "Nu sunt medici, sunt îngeri!" Miracol pentru Alexia, copila cu braţele frânte în accidentul cumplit din Paşcani. Operaţia a durat 20 de ore