Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Număr record de pacienţi ajunşi la urgenţe din cauza caniculei. Avertismentul medicilor în zilele cu temperaturi extreme

Temperaturile ridicate au făcut deja prima victimă. Un bărbat de 60 de ani, din Vaslui, s-a urcat ieri pe bloc să repare acoperişul, în miezul zilei. A fost găsit în stop cardio-respirator, cu arsuri de gradul trei pe mâini, şi nu a mai putut fi salvat de medici. Iar în această dimineaţă, la Constanţa, un elev şi-a pierdut cunoştinţa în timpul festivităţii de absolvire a Liceului de Marină. Şi mulţi oameni par să nu ia în considerare recomandarea medicilor de a nu ieşi în stradă la orele de vârf. 

de Clara Mihociu

la 20.06.2024 , 13:44

Medicii de la UPU a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași fac eforturi colosale pentru a face față numărului mare de pacienți. Au avut mai mult de 350 de prezentări în urgențe în doar 2 zile, un număr record care se înregistrează de obicei la sărbători și rar pe timpul verii. Numărul mare de cazuri se explică prin faptul că a fost caniculă în ultimele zile. În ultima garda, au avut zeci de pacienți, în special vârstnici care au avut probleme de sănătate din cauza căldurii, chiar dacă nu au făcut insolație, probleme de sănătate preexistente s-au agravat din cauza căldurii. Medicii îi avertizează pe vârstnici să rămână în locuințe în perioadele în care e foarte cald afară. 

Număr record de solicitări la 112 în Capitală

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a înregistrat, în ultimele trei zile, 4.396 de solicitări, dintre care 2.795 persoane au prezentat urgenţe de "cod roşu" şi "cod galben", a declarat joi, pentru AGERPRES, managerul instituţiei Alis Grasu.

Vezi și

"În ultimele 3 zile (72 de ore) 4.396 de persoane au avut nevoie de Ambulanţa Bucureşti- Ilfov, cu 14% mai mult decât într-o perioadă fără caniculă. 2.795 de persoane dintre acestea au prezentat urgenţe de cod roşu şi cod galben. Un număr de 433 de persoane se aflau în loc public când au nevoie de ambulanţă. 68 de persoane au prezentat lipotimii, iar 40 de persoane şi-au pierdut starea de conştienţă pentru puţin timp prezentând sincope", a spus medicul.

Potrivit managerului, numai în ultimele 24 de ore au fost efectuate la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov un număr de 1.405 solicitări, dintre care 871 de persoane au prezentat urgenţe de "cod roşu" şi "cod galben".

Dintre urgenţe, 118 persoane se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanţă. Un număr de 11 persoane au prezentat lipotimii, iar 17 persoane au prezentat sincope. 

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Aţi reuşit să prindeţi fonduri în programul Casa Verde?
Observator » Evenimente » Număr record de pacienţi ajunşi la urgenţe din cauza caniculei. Avertismentul medicilor în zilele cu temperaturi extreme