Antena Meniu Search
x

Secțiile de Terapie Intensivă s-au umplut din cauza numărului mare de pacienți infectați cu noul coronavirus (Video)

Au trecut exact opt luni de la începutul pandemiei şi am ajuns acolo unde ne-a fost teamă că vom ajunge. Numărul celor în stare gravă este de aproape 900 de bolnavi şi un loc la Terapie Intensivă se măsoară în secunde şi vieţi. Avem aproape 1200 de paturi de Terapie Intensivă pentru pacienţii cu SARS-COV 2 şi promisiuni că vor mai fi.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 26.10.2020, 22:26

Vezi și
  • Aproape 900 de pacienți infectați cu noul coronavirus sunt acum internați la Terapie Intensivă.

Un pacient din Mediaş a murit. A aşteptat două zile să se elibereze un loc la ATI. 

Nu a fost să fie. Zeci de vieţi se joacă în fiecare zi la ruletă. 

Egidia Miftode, Spitalul de Boli Infecțioase Iași: Pleacă cineva, în secunda doi se ocupă locul. Nu putem să dăm locuri libere și să spunem că, da, tot Iașiul are locuri, pentru că imediat la poartă poate ajunge o ambulanță cu un pacient. 

Beatrice Mahler, Institutul Marius Nasta: Mai alegem între pacienții cu forme severe care intră în ATI.

Calculele arată că numărul paturilor necesare îl va depăşi pe cel al locurilor existente în mai puţin de o lună. 

Octavian Jurma, medic: Dictează epidemia. Noi putem spune că nu putem susține mai mult de 1000 de pacienți la ATI pe zi, asta nu are nimic de a face cu evoluția epidemiei în realitate.

Acum, avem doar 1200 de paturi la Terapie Intensivă. Bucureştiul stă cel mai bine cu aproape 200 de paturi, însă la Tulcea sunt zero paturi pentru pacienţii cu COVID. Iar pe lângă asta, sunt judeţe care nu mai au paturi libere sau în care nu există deloc paturi ATI pentru copiii infectaţi cu SARS-COV 2.

Şi premierul Ludovic Orban deschide iar lista promisiunilor. Vor fi locuri în plus. Câte? Asta nu mai ştie. 

Ludovic Orban, premierul României: Vreţi să vă dau cifre acum? A fost crescută capacitatea la ATI şi va creşte în continuare. 

Realitatea bate orice calcul. 

Ludovic Orban, premierul României: A trebuit să trimită pacienţi în alte spitale pentru că nu mai erau locuri la ATI. Am dispus împreună cu Raed Arafat şi cu Nelu Tătaru despre creşterea capacităţii în secţiile UPU. 

2.844 de cazuri noi de infectări cu COVID-19 au fost confirmate de ieri până azi. Un număr uriaş având în vedere că s-au făcut doar 8.709 teste. Avem deci o rată de infectare de peste 32 la sută. Până acum, 6.470 de pacienţi cu COVID au murit, 79 în ultimele 24 de ore. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Secțiile de Terapie Intensivă s-au umplut din cauza numărului mare de pacienți infectați cu noul coronavirus (Video)