Antena Meniu Search
x

Video Numărul ucrainenilor care intră în ţară şi al celor care cer azil politic creşte de la oră la oră. Prima tabără de refugiaţi din România va fi ridicată în 24 de ore

Fluxul mare de refugiaţi reprezintă şi principala temă de discuţii, în aceasta dimineaţă la Guvern, în cadrul unui nou task force.

de Larisa Bernaschi

la 26.02.2022, 14:08

Vezi și

În urmă cu puţin timp s-a terminat această şedinţă "task-force" condusă de premierul Nicolae Ciucă. Nu avem deocamdată concluziile oficiale, cert este că cifrele oficiale din acest moment arată că fluxul de refugiaţi este din ce în ce mai mare. Doar în ultimele 24 de ore numărul persoanelor care au ajuns la noi în ţară dinspre Ucraina a crescut cu 36%.

Creşte şi numărul persoanelor care cer azil. Dacă ieri aveam în jur de 40 de persoane care au solicitat azil la noi în ţară, astăzi vorbim de 60 de persoane la această oră. Autorităţile se aşteaptă ca numărul să crească în următoarele ore. La Siret, acolo unde este cel mai mare flux, a fost instalat şi un punct mobil de comandă. Tot acolo este şi şeful DSU, Raed Arafat. Şi tot acolo s-ar putea să avem instalată şi prima tabără de refugiaţi, asta în următoarele 24 de ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Numărul ucrainenilor care intră în ţară şi al celor care cer azil politic creşte de la oră la oră. Prima tabără de refugiaţi din România va fi ridicată în 24 de ore