Antena Meniu Search
x

Video Nunta lui George Simion, o combinație de târg tradiţional cu mici şi bere și miting politic

A fost o nuntă cu de toate pentru liderul AUR, George Simion, şi aleasa inimii, Ilinca. Evenimentul, deşi organizat minuţios, a semănat cu o combinaţie derutantă de târg tradiţional cu mici şi bere, festival kitch şi miting politic. Mirii şi invitaţii nu au fost deranjaţi nici de alerta cu bombă anunţată cu scurt timp înainte de cununia religioasă. Ceremonia a fost oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, venit special la nunta de aur de la Măciuca. 

de Redactia Observator

la 27.08.2022, 19:40

Vezi și

Nunta marilor speranţe a semănat pe alocuri cu un bâlci. De la primele ore ale zilei, mii de oameni, veniţi din toată ţara, şi-au pus ia pe ei şi au luat drumul Măciucii. Nu au vrut să lipsească pentru nimic în lume de la festinul cu mici, sarmale şi vin de Drăgăşani. De pe scena instalată în câmp, mai mulţi artişti autohtoni au întregit atmosfera de festival. 

Participant: Am venit să prezint obiceiuri pentru ca să-şi amintească mirii tot timpul, să nu-şi uite obiceiurile şi tradiţiile strămoşeşti. 

Printre oaspeţi au fost şi politicieni ai partidelor naţionaliste din Polonia şi Serbia. 

Robert Winnicki, partidul Confederaţia Polonia: Am planificat o excursie în România, pentru că ni s-a părut o ţară frumoasă. Iar George a spus: dacă vii în excursie, trebuie să vii şi la nunta mea. De aceea suntem aici, acum. 

Pe acelaşi subiect

Departe de ochii curioşilor, în cerc restrâns, Ilinca şi George Simion au jucat în filmul nunţii lor, atent regizat. Tradiţională masă a mirilor a fost înlocuită cu mese mici, amplasate strategic între ceaune. Astfel că tinerii însurăţei au mâncat cu tacâmuri de unică folosinţă, în picioare. 

Ștefania Bosnea, bucătar: Aici avem legume pentru cine nu vrea să mănânce carne, sau folosim legumele ca și garnitură langă carne. Avem 40,000 de sarmale, avem 40 de berbecuți, în medie la 17 kilograme.

Alertă cu bombă la Măciuca, la nunta lui George Simion

Pe lângă emoţiile specifice evenimentului, au fost şi incidente care au ridicat pulsul tuturor. Înainte de cununia religioasă, a venit şi o ameninţare cu bombă care s-a dovedit a fi alarmă falsă. Iar în timpul slujbei, până la "Isaie, dănţuieşte", uneia dintre naşe i s-a făcut rău şi a leşinat. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi condus de Arhiepiscopul Tomisului

Mirii nu şi-au dorit de la invitaţi nici bani, nici cadouri. Însă, specialiştii în comunicare văd în eveniment o investiţie de aur, pe termen lung. Mai exact, pentru alegerile din 2024. 

Radu Umbreș, antropolog: Este un moment perfect pentru a transmite oamenilor cine este el, care sunt valorile care îl reprezintă pe el și mișcarea să politică. Și evident bifează foarte multe dintre lucrurile care partidul AUR le promovează că valori morale.

La Măciuca, petrecerea continuă şi la această oră. Unii dintre invitaţi au nici nu au apucat să îi salute pe miri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Nunta lui George Simion, o combinație de târg tradiţional cu mici şi bere și miting politic