Antena Meniu Search
x

O adolescentă a suferit o ruptură de esofag, după ce o sticlă cu must i-a explodat în faţă când a vrut să o deschidă

O adolescentă de 17 ani a ajuns la spital cu esofagul rupt, după ce a deschis o sticlă cu must fermentat. Tânăra se află internată în secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Sf. Maria din Iaşi.

de Redactia Observator

la 18.10.2021, 16:28

O fată deşurubează capacul unei sticle de plastic
Tânăra a fost rănită în momentul în care a deschis sticla cu must - Shutterstock

Fata, în vârstă de doar 17 ani, din Botoşani, a dorit să bea o gură de must dintr-o sticlă pe care o avea în casă, însă recipientul a explodat şi i-a provocat răni grave în zona gâtului. 

În momentul în care fata a luat dopul, a dus sticla imediat la gură pentru a bea, însă lichidul a ieşit cu o presiune foarte puternică, iar jetul i-a provocat leziuni la nivelul gâtului, scrie Monitorul de Botoşani.

„Pacienta a suferit o ruptură de esofag, cu pneumomediastin. A fost stabilizată, ulterior fiind transportată la Iaşi, sub supraveghere medicală, pentru tratament într-o clinică de specialitate”, a precizat medicul Eduard Gurău, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Ce este pneumomediastinul

Pe acelaşi subiect

Conform Romedic.ro, pneumomediastinul a fost prima dată descris de Laennec în anul 1819 și reprezintă acumularea de aer („pneumo”) la nivelul mediastinului.

Mediastinul reprezintă acea regiune a toracelui care este delimitată de :

  • anterior – stern;
  • posterior – coloana vertebrală toracală;
  • lateral – plămâni;
  • superior – apertura toracică superioară;
  • inferior – diafragm.

Un pneumomediastin se manifestă printr-o durere toracică centrală şi jenă respiratorie, precum şi printr-un emfizem subcutanat la baza gâtului, dând o senzaţie de trosnet la palpare. Tratamentul trebuie să fie întreprins de urgenţă şi vizează tratarea simptomelor bolii şi uneori reparaţia chirurgicală a leziunilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » O adolescentă a suferit o ruptură de esofag, după ce o sticlă cu must i-a explodat în faţă când a vrut să o deschidă