Antena Meniu Search
x

Video O bătrânică de 88 de ani dintr-un azil din Dâmboviţa a murit îngheţată. Avea Alzheimer şi ar fi fost uitată afară toată noaptea: "Cred că mama s-a rătăcit"

Un nou caz revoltător este anchetat de poliţişti la un centru de vârstnici din judeţul Dâmboviţa. O bătrână de 88 de ani a murit îngheţată, după ce angajaţii centrului nu ar fi supravegheat-o corespunzător, acuză familia. Victima suferea de Alzheimer şi a stat afară până a intrat în hipotermie.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 15.12.2023, 14:22

Vezi și

Femeia de 88 de ani era internată la un centrul privat pentru persoane vârstnice din localitatea Mereni, din această vară. Familia plătea 4.000 de lei în fiecare lună pentru ca aceasta să aibă cele mai bune condiţii.

Bătrâna, găsită dimineaţa în şoc hipotermic

"Am plătit, ca să fie supravegheată, o grămadă de facilităţi sunt trecute în contractul acela de la azil", spune Cristina Andreescu, fiica femeii. Familia acuză că bătrâna ar fi fost uitată afară peste noapte la o temperatură de minus 2 grade Celsius.

"Familia femeii îi acuză pe angajaţii centrului de vârstnici din Mereni, judeţul Dâmboviţa că au lăsat-o nesupravegheată pe bătrâna de 88 de ani. Aceasta suferea de Alzheimer, ar fi ieşit afară şi nu ar mai fi ştiut să să se întoarcă în cameră", transmite Cosmina Balint, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Bolnavă de Alzheimer, s-ar fi rătăcit

"A bâjbâit ea pe acolo, fiind cu Alzheimer, cred că a deschis uşa a ieşit, s-a rătăcit şi probabil că s-a întâmplat mai pe seară. Cred că au închis uşa la azil şi mama mea au găsit-o dimineaţă în curte", povesteşte Cristina Andreescu, fiica femeii.

O asistentă a găsit-o pe femeie în şoc hipotermic şi a anunţat salvarea. Ea a fost transportată în stare gravă la spital. "Domnul doctor care era de gardă m-a întrebat că ce am făcut cu bătrâna, că unde am ţinut-o atâtea ore în frig, că la dumnealor a ajuns chircită, cu inima cu bătăile foarte slabe şi în şoc hipotermic foarte grav, temperatura corpului 28 de grade", adaugă Cristina Andreescu, fiica femeii.

La spital, bătrâna a mai rezistat doar câteva ore. Organismul slăbit de frig a cedat în ciuda tuturor eforturilor depuse de medici. "Conducerea centrului se apără şi spune că o asistentă a sunat la 112 pentru că femeia nu se simţea bine. Aceasta însă era în şoc hipotermic. La spital a fost resuscitată de 3 ori, însă nu a mai putut fi salvată", mai spune Cosmina Balint, reporter Observator.

  • Reporter: La spital, au spus că femeia era aproape îngheţată. Cum s-ar fi putut întâmpla lucrul acesta?
  • Patronul centrului pentru vârstnici: Nu pot să-mi dau seama, doamnă! Femeia se simţea rău, efectiv nu o mai ţineau picioarele. Eu o am pe camere că tot timpul a fost în cămin. Nu ştiu nici hipotermia de unde a intervenit, cum a intervenit. De la mine din cămin se vede tot pe camere că a plecat fără pătură termo-izolantă, cu capul gol aşa au luat-o cu targa. Am înţeles că au schimbat-o într-o altă ambulanţă undeva pe drum. Nu ştiu ce s-a întâmplat.

"O echipă mixtă, formată din polițiști a efectuat verificări cu privire la respectarea condițiilor legale de către centrul pentru bătrâni, fără a fi constatate nereguli", a declarat Lazăr Ștefania, IPJ Dâmboviţa. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » O bătrânică de 88 de ani dintr-un azil din Dâmboviţa a murit îngheţată. Avea Alzheimer şi ar fi fost uitată afară toată noaptea: "Cred că mama s-a rătăcit"