Antena Meniu Search
x

Preşedinta filialei de tineret AUR a încercat să intre în Parlament cu patru gloanțe. Femeia a fost condusă la secţia de poliție

Un incident grav şi fără precedent în România a avut loc în această dimineaţă în Parlament. O reprezentantă a partidului AUR a încercat să intre în clădire cu patru gloanţe. Femeia are 22 de ani şi este preşedinta filialei de tineret AUR. Avea gloanţele în geantă. Cartuşele au fost descoperite de ofiţerii SPP care făceau controalele pentru accesul în Parlament. Accesul în instituţie a fost blocat. Tânăra a fost dusă la secţia de poliţie, unde a fost deschis şi un dosar penal pe numele ei.

de Redactia Observator

la 10.05.2023, 12:23

Vezi și

”E vorba de o doamnă care apare în fiecare săptămână pe o listă cu mai mulți colaboratori AUR, la controlul de azi dimineață s-au găsit patru cartușe letale în geanta sa. Acum e la secția de poliție, s-a deschis un dosar penal, se fac cercetări pentru a se verifica dacă gloanțele sunt pentru o armă care ar fi fost introdusă de altcineva în Parlament”, a declarat Simonis pentru G4Media.

Liderul deputaţilor social-democraţi a propus suspendarea accesului în clădire pentru cei fără legitimație: "Vă propun suspendarea accesului în clădire a persoanelor fără legitimație, dar și a autoturismelor fără ecuson pentru ziua de azi, până după finalizarea dezbaterilor în plen". În replică, liderul AUR a transmis, pe Facebook: "Serios? Dacă nu au explozibil sunt gloanțe? Dacă sunt brelocuri...? V-am spus că vine manipularea asta". 

Incident în Parlament

Potrivit Biroului de Presă al  Camerei Deputaţilor, tânăra în vârstă de 22 de ani, a fost condusă la secţia de Poliţie. 

Pe acelaşi subiect

"Referitor la incidentul din această dimineață, facem precizarea că persoana în cauză este colaboratoare a Grupului parlamentar AUR din Camera Deputaților. Conform procedurilor legale, persoana a fost condusă la Secția 17 de Poliție", au transmis reprezentanţii Camerei Deputaţilor. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 07:45. 

Reacţia AUR

Partidul AUR face apel la autorităţi şi cere "instituțiilor abilitate o expertiză tehnică prin care să clarifice condiția tehnică" a gloanţelor introduse în Parlament. ”Gloanţele erau goale şi ruginite din câte ştim şi noi dar am vrea sa spună asta autorităţile, ca noi nu ştim şi nu avem expertiza”, a transmis liderul AUR, George Simion, pe grupul oficial al formaţiunii cu presa. 

"Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită autorităților competente clarificarea de urgență a incidentului petrecut la Parlamentul României în care a fost implicată o colaboratoare a partidului. 

Solicităm instituțiilor abilitate o expertiză tehnică prin care să clarifice condiția tehnică a obiectelor în discuție. 

Totodată, cerem autorităților organizarea unei conferințe de presă, în cel mai scurt timp, în care să lămurească deplin acest subiect", potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii partidului.

Dosar penal în urma incidentului de la Parlament

Poliţia Capitalei a deschis un dosar de cercetare penală, după ce o colaboratoare AUR a încercat să intre cu muniţie în Palatul Parlamentului.

”La data de 10 mai 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 17 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la punctul de acces într-o instituţie publică din Sectorul 5, ar fi fost identificată o persoană care ar avea asupra sa elemente ce par a fi muniţie.”, a transmis, miercuri, Poliţia Capitalei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Preşedinta filialei de tineret AUR a încercat să intre în Parlament cu patru gloanțe. Femeia a fost condusă la secţia de poliție