Antena Meniu Search
x

Video O copilă de 14 ani a ajuns la spital, după ce a fost bătută de tatăl ei. Fata din Neamţ a fugit la o vecină ca să sune la 112

În ţara în care în prea multe familii "bătaia e ruptă din Rai", nu există zi în care copiii să nu aibă nevoie de ajutorul autorităţilor ca să scape din iadul de acasă. O adolescentă de 14 ani din judeţul Neamţ a ajuns la spital, după ce a fost bătută crunt de tatăl ei. Copila care se află în grija tatălui împreună cu sora ei de 9 ani a scăpat de scandal după ce a fugit la o vecină. Este al treilea caz de violenţă extremă asupra copiilor din ultima săptămână.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 12.02.2021, 15:06

Vezi și
  • O fată de 14 ani a ajuns la spital pentru că tatăl ei a batut-o
  • Autorităţile au deschis un dosar penal pentru violenţă în familie

Fata se simte bine, iar în acest moment se află într-un centru al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, din Piatra Neamţ, pentru că are un ordin de restricţie provizoriu dat de către poliţişti, aşadar nu revine la domiciliu cel puţin în următoarele zile.

A fost deschis şi un dosar penal pentru violenţă în familie. În acest caz tatăl nu a fost reţinut, este acasă şi are grijă de fetiţa de nouă ani. 

Copila s-ar putea întoarce înapoi acasă, spun autorităţile

Fata de 14 ani a reuşit să fugă imediat după ce a fost bătută de tatăl său, s-a refugiat la o vecină, de unde a sunat la 112 pentru a cere ajutor. A ajuns la spitalul din Roman însoţită de asistenta socială din comună. Avea multiple răni pe corp şi exista suspiciunea că ar putea să aibă mâna ruptă.

Astfel, s-a luat decizia ca aceasta să fie dusă la centru, dar cei de la Direcţia Copilului spun că în funcţie de anchetele sociale, este posibil ca fata să se reîntoarcă în familie, pentru că ar fi pentru prima dată când tatăl are astfel de ieşiri violente faţă de copiii săi.

S-ar fi întâmplat acest lucru pentru că fetiţa l-a minţit că a fost la şcoală, deşi ar fi lipsit în timpul acestei săptămâni. Tatăl spune că nu le-a lovit niciodată pe cele două fete pe care le creşte singur din urmă cu cinci ani, când a divorţat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » O copilă de 14 ani a ajuns la spital, după ce a fost bătută de tatăl ei. Fata din Neamţ a fugit la o vecină ca să sune la 112