Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video O familie întreagă, intoxicată cu ciuperci otrăvitoare. Doi copii şi părinţii lor au ajuns în stare gravă la spitalul din Botoşani

A început sezonul ciupercilor şi tot ca ciupercile după ploaie au apărut şi multe cazuri de intoxicaţii. Se întâmplă pentru că mulţi dintre cei care le culeg din pădure... nu ştiu să le deosebească pe cele otrăvitoare, de soiurile comestibile. Ultimul caz este cel al unei familii cu doi copii care a ajuns de urgenţă la spitalul din Botoşani, în urma unei astfel de intoxicaţii. 

de Clara Mihociu

la 07.10.2024 , 14:54

Starea celor patru membri ai familiei, deşi era destul de gravă în momentul în care au ajuns la spital, a fost ameliorată după ce au primit tratamentul de specialitate. Vorbim despre doi adulţi şi doi copii, care au mâncat ciuperci pe care le culeseseră din pădure.

În total, doar în judeţul Botoşani, în aceste zile, s-au înregistrat 15 astfel de cazuri de intoxicaţii cu ciuperci. Şi în Iaşi au fost 5 cazuri în weekend, tot de persoane care au mâncat ciuperci din surse neautorizate. Fie le-au cules singuri din pădure, fie le-au cumpărat din piaţă, dar tot de la persoane care le luaseră din pădure, spunând că ştiu exact ceea ce culeg.

Familie intoxicată cu ciuperci culese din pădure, în Botoşani

Vezi și

Medicii ne sfătuiesc să nu mai mergem la cules ciuperci şi să nu cumpărăm de la persoane despre care nu sutem siguri că ştiu ce au cules, chiar dacă sunt oameni care consideră că pot să distingă ciupercile toxice de cele bune. Se întâmpă de foarte multe ori să fie confundate sau unele ciuperci să fie compromise pentru că au stat lângă cele care sunt otrăvitoare.

Din fericire, de această dată nu vorbim despre niciun deces, dar multe astfel de ciuperci pot fi extrem de periculoase, pot să dea stări extrem de grave care pot să ducă şi la deces.

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Ce alegeţi, să faceţi facultate sau să învăţaţi o meserie?
Observator » Evenimente » O familie întreagă, intoxicată cu ciuperci otrăvitoare. Doi copii şi părinţii lor au ajuns în stare gravă la spitalul din Botoşani