Antena Meniu Search
x

O fată de 13 ani din Bacău, fără boli și nevaccinată, a murit de Covid-19. Medic: ”I-au cedat pe rând toate organele”

O fată de 13 ani din Bacău, fără boli și nevaccinată, a murit după ce s-a infectat cu Covid-19. Fata a făcut o formă fulminantă de pneumonie și a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Bacău după ce, dimineață, se dusese „pe picioarele ei” la medicul de familie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.10.2021, 18:08

O fată de 13 ani din Bacău, fără boli și nevaccinată, a murit de Covid-19. Medic: ”I-au cedat pe rând toate organele”
O fată de 13 ani din Bacău, fără boli și nevaccinată, a murit de Covid-19. Medic: ”I-au cedat pe rând toate organele” - Profimedia Images

O fetiță de 13 ani din Bacău, fără boli și nevaccinată, a murit după ce s-a infectat cu Covid-19. Fata a făcut o formă fulminantă de pneumonie și a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Bacău după ce, dimineață, se dusese „pe picioarele ei” la medicul de familie.

Fata a ajuns la spital cu 60% saturație a oxigenului în sânge

Potrivit dr. Adina Lupu, directoarea medicală a SJU Bacău, fetița a ajuns la Urgențele secției de Pediatrie, fiind trimisă de medicul de familie, cu o saturație a oxigenului în sânge de numai 60% și insuficiență respiratorie. Imediat a fost internată la secția ATI de la etajul al cincilea al pavilionului Spitalul Municipal, fiind îngrijită de doi doctori de specialitate, unul de la ATI Pediatrie. 

„Din păcate, după internare, supraviețuirea a fost de scurtă durată”, a relatat dr. Lupu. ”Practic, tinerei paciente i-au cedat pe rând toate organele, manifestând o formă fulminantă de pneumonie hemoragică. Este impresionant faptul că fetița nu avea nicio patologie, nu avea malformații congenitale și nicio afecțiune cronică”, a adăugat dr. Lupu. 

Pe acelaşi subiect

Potrivit directoarei medicale, în valul al treilea al pandemiei, astfel de situații se întâlneau la sugarii cu Covid-19, însă acum, în al patrulea val, sunt afectați mai mult adolescenții, scrie Ziarul de Bacău.

295 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 în județul Bacău

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.828 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, după realizarea a peste 67.000 de teste, la nivel național. În județul Bacău, au fost confirmate 295 de noi cazuri.

În intervalul 14.10.2021 (10:00) – 15.10.2021 (10:00) la nivel național au fost raportate de către INSP 365 decese (182 bărbați și 183 femei), dintre care 2 anterioare intervalului de referință.

Din totalul de 365 de pacienți decedați, 325 erau nevaccinați și 40 vaccinați. Cei 40 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 40 și 80 de ani. 39 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități.

În spitalele din România sunt internați cu COVID 18.000 de pacienți. Dintre aceștia, 1.729 sunt spitalizați la ATI. Din totalul pacienților internați, 442 sunt minori, 404 fiind internați în secții și 38 la ATI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » O fată de 13 ani din Bacău, fără boli și nevaccinată, a murit de Covid-19. Medic: ”I-au cedat pe rând toate organele”