Antena Meniu Search
x

O fetiță de 3 ani din Botoșani s-a pierdut de mama ei, în timp ce se afla la un loc de joacă. Ariana a cerut ajutorul chiar unui polițist aflat în timpul liber

La doar trei ani, o fetiță din Botoșani a avut o prezență de spirit incredibilă după ce s-a pierdut de mama sa, în timp ce se afla la un loc de joacă. Ariana a plecat în căutarea mamei sale și a ajuns pe Pietonalul Unirii din oraș, unde a cerut ajutorul unui polițist de la rutieră aflat în timpul liber.

de Angela Bertea

la 15.08.2023, 17:25

Omul legii a liniștit-o și cu ajutorul colegilor a reușit să o găsească pe mamă, care la rândul său era panicată și pornise în căutarea copilului. Polițiștii au și o serie de sfaturi pentru părinți pentru a le aplica imediat ce copiii lor încep să meargă.

Ce spun polițiștii

„Dacă ești în vacanță sau la locul de joacă, împreună cu copilul, iar acesta a plecat de lângă tine, iată ce ar trebui să știe cel mic:

- Să îți cunoască numele complet;

Pe acelaşi subiect

-Să rămână pe loc, să nu plece în căutarea ta, pentru că astfel ați putea alerga unul după altul;

-Să se uite în jurul său și să caute persoana potrivită pentru a cere ajutor. În primul rand să caute cu privirea un polițist/ jandarm, iar dacă acest lucru nu este posibil, să între în cel mai apropiat magazin sau restaurant.

-Să nu primească nimic de la persoane necunoscute și, sub nicio formă, să nu plece cu persoane străine. -Ar fi minunat dacă ar cunoaște numărul de telefon mobil al unui dintre părinți, sau dacă ar avea numărul notat fie pe o brățară, tricou, pe încălțăminte.

Puteți să luați exemplul Arianei, o fetiță de 3 ani, din municipiul Botoșani, care în timp ce se afla la un loc de joacă, s-a pierdut de mama sa și a ajuns pe Pietonalului Unirii. Aici, deși dezorientată și speriată, a cerut ajutorul unei persoane, care, întâmplător era colegul nostru, polițist la Biroul Rutier. Acesta se afla în timpul liber și a liniștit-o pe fetiță, spunându-i ca o va ajuta să ajungă cât mai repede la mama sa. Astfel, cu ajutorul colegilor aflați în serviciu au reușit să o găsească pe mama fetiței, care, l-a rândul său o căuta”, spune IPJ Botoșani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » O fetiță de 3 ani din Botoșani s-a pierdut de mama ei, în timp ce se afla la un loc de joacă. Ariana a cerut ajutorul chiar unui polițist aflat în timpul liber