Antena Meniu Search
x

O furtună solară va lovi Pământul! Care vor fi efectele

Pământul va fi lovit de un fenomen mai puţin cunoscut. Un nou vânt solar va produce o furtună magnetică. Efectele imediate vor fi asupra sănătăţii noastre.

Vezi și

Pământul va fi lovit de un fenomen mai puţin cunoscut. Un nou vânt solar va produce o furtună magnetică. Efectele imediate vor fi asupra sănătăţii noastre.

Toata lumea vie - plante, animale şi oameni - se afla sub influenţa campului magnetic al pământului, o umbrelă care ne protejează de radiaţiile cosmice nocive, cum ar fi şi cele solare.

Iar activitatea Soarelui este una intensă. În ultimele luni, aici au avut loc sute de furtuni, care au generat o energie echivalentă cu un miliard de bombe cu hidrogen.

Fenomenul cosmic trimite unde de şoc către întreg sistemul solar. Ajung şi pe Pământ unde interacţionează cu câmpul magnetic protector al Terei.

Aici apar problemele pentru noi. Aceste ciocniri afectează undele trimise de sateliţii de comunicaţii şi de navigaţie aflaţi pe orbite astfel că putem rămâne fără semnal la telefonul mobil, fără GPS sau emisie radio şi tv. Am mai trecut prin aşa ceva în 2012, iar în România pagubele nu au fost foarte mari. Am rămas fără telefonie mobilă cam 10 minute.

ADRIAN ŞONKA, coordonatorul Observatorului Astronomic:

"Vine un fel de curent electric de la soare, care poate intra pe la polii magnetici si poate distruge transformatoare, aflate la suprafa, spre exemplu, sau poate aduce radiatii celor care zboare in acele zona se pot defecta satelitii".

Furtunile magnetice afectează şi sănătatea populaţiei. Dureri de cap, migrene, palpitaţii, insomnie, căderi de tensiune - sunt câteva dintre simptomele pe care le putem resimţi. Fenomenul va lovi Pământul mâine şi poimâine. Aşa că dacă veţi simţi o schimbare bruscă a stării dumneavoastră, aceasta este cauza. Nu trebuie să ne facem griji, spun specialiştii, ne vom reveni în câteva zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » O furtună solară va lovi Pământul! Care vor fi efectele