Antena Meniu Search
x

O iapă a adus pe lume un mânz în faţa unei benzinării din Iaşi. Poliţia încearcă să afle cum a ajuns animalul să rătăcească pe străzi

Situaţie inedită, ieri, în faţa unei benzinării din Iaşi. Un mânz a fost adus pe lume, chiar în faţa trecătorilor, după ce iapa ar fi fugit de acasă în urmă cu trei zile. Medicii veterinari şi poliţiştii locali au transportat mânzul într-un spaţiu special amenajat. Între timp a ajuns şi proprietarul animalelor, care acum riscă să fie amendat. 

de Redactia Observator

la 04.04.2023, 08:10

Vezi și

Sunt imaginile care au reuşit să aducă emoţie pe chipul trecătorilor din Iaşi, care au asistat la o scenă cu totul şi cu totul inedită. O iapă a adus pe lume un mânz perfect sănătos, chiar în faţa unei benzinării din oraş. Animalul, împreună cu puiul său au ajuns în grija autorităţilor. 

Cătălin Neculau: director general SALUBRIS SA Iaşi: Noi suntem cei care adoptăm toate animalele de pe domeniul public, aşa că împreună cu poliţia locală am reuşit să ajungem la faţa locului şi am reuşit să luăm iapa împreună cu mânzul ei şi să o ducem la padocul de la Tomeşti. 

Ce riscă stăpânul animalului

Se pare că iapa ar fi fugit de acasă în urmă cu câteva zile, iar imediat după venirea pe lume a mânzului şi-a făcut apariţia şi stăpânul. 

Reporter: Ea e? E a dumneavoastră?

ProprietarA mea e, da. Copilaşii aceia mici, am impresia că au lăsat poarta deschisă şi ea a fugit şi s-a dus pe la câmp, la verdeaţă. 

Anca Tărăboanţă: Mi s-a comunicat că un proprietar de animal din comuna respectivă a pierdut în seara de joi spre vineri o iapă cu semnalmentele celei care este adăpostită în spaţiul din cadrul adăpostului.

Poliţia animalelor a deschis acum o anchetă şi urmează să verifice condiţiile în care iapa a ajuns să rătăcească pe străzile din Iaşi. Dacă va fi găsit vinovat, stăpânul celor două animale riscă să fie amendat pentru neglijenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » O iapă a adus pe lume un mânz în faţa unei benzinării din Iaşi. Poliţia încearcă să afle cum a ajuns animalul să rătăcească pe străzi