Antena Meniu Search
x

Video O înmormântare a blocat două bulevarde mari din Bucureşti, la oră de vârf. Poliţiştii n-au mai prins din urmă alaiul

Tradiţia de la sat e greu de împăcat cu viaţa de la oraş! O dovedesc imaginile surprinse duminică după-amiază în Bucureşti. Un cortegiu funerar, condus de o fanfară, a blocat zeci de minute două bulevarde mari, la o oră de vârf. Deşi şoferii au sunat la 112, poliţiştii au ajuns prea târziu pentru a mai prinde din urmă alaiul. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 23.08.2021, 20:25

Vezi și

Duminică, ora 14, Sectorul 6 al Capitalei. Pe bulevardul Iuliu Maniu sunt coloane de maşini care se întind cât vezi cu ochii. Fanfara care anunţă decesul unei familii începe să fie acoperită de claxoanele şoferilor, nervoşi că traficul este blocat. 

Andre Rotaru, reporter Observator: Cortegiul, spun oamenii din zonă, a mers câţiva kilometri pe bulevardul Iuliu Maniu. Apoi, când participanţii la înmormântare au ajuns la intersecţia din zona Lujerului, au făcut stânga pe şoseaua Virtuţii. Aşa se face că timp de zeci de minute, pe două artere mari din capitală, s-a circulat, cu viteza melcului. 

Până la urmă, unul dintre şoferi şi-a pierdut răbdarea şi a sunat la 112. Doar că poliţiştii au ajuns atât "de repede", încât nu au mai reuşit să prindă cortegiul din urmă. Brigada Rutieră a dat puţine explicaţii despre incident. Mai multe spun însă alţi agenţi, care recunosc deschis că nu au ce să le facă celor care aleg să-i conducă pe cei dragi pe ultimul drum, la ore de vârf. 

Ce puteau să facă poliţiştii

Pe acelaşi subiect

Dan Saltelichi, vicepreşedintele Europol: Legislaţia este destul de permisivă iar la acest moment nu putem discuta despre comiterea unei infracţiuni. În cazul de faţă lipseşte intenţia persoanelor respective de a bloca drumul public. Singura chestie pe care colegii noştri ar fi putut să o facă era aceea de a fluidiza traficul rutier. 

Nu este pentru prima oară când poliţiştii se văd neputincioşi în faţa celor care blochează drumurile.

Dan Saltelichi, vicepreşedintele Europol: A existat o situaţie asemănătoare în judeţul Giurgiu unde pe un tronson de drum era un grup de protestatari. Au găsit conform unei chichiţe avocăţeşti ca mijloc de protest traversarea în mod repetat şi constant a acelei artere rutiere. Şi vă daţi seama că având public numeros care frecventa trecerea de pietoni în permanenţă se crea ambuteiaj. 

Printre şoferi, părerile sunt împărţite. Conform informaţiilor Observator, participanţii la înmormântare nu au fost sancţionaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » O înmormântare a blocat două bulevarde mari din Bucureşti, la oră de vârf. Poliţiştii n-au mai prins din urmă alaiul