Antena Meniu Search
x

Video "O iubesc, de asta am luat-o de soţie! Sperăm să fim cât mai fericiţi". De Dragobete, iubirea a plutit în aer: răsfăţ pentru îndrăgostiţi

Iubirea a plutit în aer azi de Dragobete. La munte sau la mare, îndrăgostiţii şi-au sărbătorit sentimentele prin gesturi simbolice, pline de romantism. În Bucovina, dragostea trece prin stomac sau e prilej de mare petrecere, indiferent dacă ai pereche sau nu. Tradiţia spune că în ziua lui Dragobete, fiul iubăreţ al babei Dochia, fetele care nu au fost sărutate vor fi singure tot anul. 

de Angela Bertea

la 24.02.2024, 20:39

Vezi și

Culmea iubirii se declară în vârf de munte. Georgiana şi Ştefan sunt căsătoriţi de aproape doi ani şi îşi sărbătoresc dragostea la Gura Humorului. Gazdele au pregătit, de Dragobete, un cadru romantic, cu şampanie, petale de trandafir şi relaxare la SPA sau în piscină. 

Răsfăţ de Dragobete în Bucovina

"Pentru noi Dragobetele reprezintă sărbătoarea iubirii, iar consider că este o combanaţie perfectă dintre romantism şi tradiţie", spune Georgiana"O iubesc foarte mult, pentru că de asta am luat-o de soţie, sperăm să fim cât mai fericiţi", zice Ştefan.

"Cum se iubeşte în Bucovina? Noi iubim profund. Nu contează locaţia, iubim oriunde", mărturiseşte o tânără. "Turiştii noştri au parte de Dragobete de răsfăţ la centrul SPA. Centrul SPA format dintr-o piscină vitrinată de 360 de grade, un ciubăr cu apă sărată, jacuzii, saună", arată Bogdan Brînzan, administrator pensiune.

Pe acelaşi subiect

Cum iubirea trece prin stomac, preparatele tradiţionale se asortează perfect cu sărbătoarea românească. "Ciorba de perişoare, cu smântână, cu ardei iute şi pâinea casei. Tochitură moldovenească, bucovineană, cu brânză la burduf, cu murături asortate şi un desert, clătite cu smântână şi brânză la cuptor", prezintă Angelina Popa, bucătar.

În Câmpulung Moldovenesc, dragostea e o petrecere continuă. În doi sau în căutarea perechii. "Le asigurăm, după cum spune tradiţia ziua Dragostei, la tinerii care se vor întâlni în seara aceasta să formeze cupluri cât mai fericite, care, după cum spune tradiţia, vor trăi până la adânci bătrâneţi", zice Mircea Giosan, administrator pensiune. 

Tradiţii româneşti de Dragobete

De Dragobete, fetele şi femeile care nu sunt sărutate vor fi singure întregul an. Sărbătoarea iubirii dă startul primăverii. "Dragobetele sărută fetele pentru că vorbim de începutul primăverii, de începutul lucrărilor agricole. Tinerii se fugăresc, se caută, se fură o sărutare acum. Este un joc şi este ca o formă de legământ dacă ne sărutăm de Dragobete", a explicat Călin Horia Bârleanu, conferenţiar universitar doctor Antropologie.

Dragostea pluteşte în aer, dar şi pe nisip, la malul mării. Iar în Târgu Jiu, trei cupluri au spus "DA" pentru totdeauna. Tinerii şi-au unit destinele lângă Poarta Sărutului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » "O iubesc, de asta am luat-o de soţie! Sperăm să fim cât mai fericiţi". De Dragobete, iubirea a plutit în aer: răsfăţ pentru îndrăgostiţi