Antena Meniu Search
x

O mamă însărcinată şi cu copilul în braţe, gazată de jandarmi pe Cluj Arena, la un meci de fotbal

O mamă însărcinată şi cu copilul în braţe a fost gazată de jandarmi pe Cluj Arena, la un meci de fotbal. Jandarmeria a susţinut că nu a folosit gaze lacrimogene duminică, la partida dintre U Cluj şi Hermannstadt, baraj pentru Liga 1, dar o familie de clujeni a depus plângere şi acuză jandarmii că mint.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 11.06.2019, 09:33

O mamă însărcinată şi cu copilul în braţe a fost gazată de jandarmi pe Cluj Arena, la un meci de fotbal. Jandarmeria a susţinut că nu a folosit gaze lacrimogene duminică, la partida dintre U Cluj şi Hermannstadt, baraj pentru Liga 1, dar o familie de clujeni a depus plângere şi acuză jandarmii că mint.

Suporterii U Cluj au provocat incidente grave la finalul meciului de duminică, de la Cluj Arena, un jandarm fiind lovit în cap cu un scaun aruncat din tribună şi fiind în stare gravă internat în spital. 

Totul a început din momentul când un fan al Universității Cluj, interzis pe stadioanele din România, a pătruns pe gazon din zona galeriei oaspete și s-a îndreptat direct spre peluză pentru a o saluta, moment în care stewarzii au interveni în forță și l-au bruscat pe suporter, unul dintre ei chiar lovindu-l cu piciorul în cap deși acesta nu a opus rezistență și era la pământ. 

Atunci s-a produs declicul, iar un grup de fani au coborât din peluză pentru a-i lua apărarea, moment în care un efectiv de jandarmi a început să împartă bastoane și să dea cu spray-urile lacrimogene din dotare. Suporterii s-au retras în peluză, iar câțiva dintre ei au aruncat cu câteva scaune spre jandarmi, unul dintre ei fiind lovit și s-a prăbușit pe teren, având nevoie de intervenția echipajului medical, scrie sportulclujean.ro.

Pe acelaşi subiect

O mamă însărcinată şi cu copilul în braţe, gazaţi de jandarmi

O familie de clujeni s-a găsit în mijlocul scandalului care a izbucnit pe Cluj Arena, la finalul meciului dintre U Cluj și FC Hermannstadt.

Familia Coste a coborât din peluza în care se aflau suporterii U Cluj, în momentul în care au izbucnit incidentele. Cristian Coste era cu soția însărcinată și cu fiul lor. "Soția mea avea bilet la tribună, dar a venit în peluză pentru că era soare și cald. Când am văzut că suporterul a intrat în teren și au izbucnit altercații, noi am plecat. Am coborât, iar soția s-a dus până la baie. Eu am rămas pe culoar alături de un prieten și aveam băiatul în brațe. 

Atunci au venit în fugă suporterii și după ei erau jandarmii. Când m-au văzut, direct mi-au dat cu lacrimogene în față, deși se vedea că am un copil în brațe. Am apucat să îi feresc fața. Nu am mai știut de mine. Nu mai vedeam nimic. Pe soția mea și pe copil i-a luat cineva și i-a dus în tribună. Când i-am găsit, ne-am dus la ambulanță pentru că mă ardea fața și mâinile.

Acolo, pe teren, lângă ambulanță, le-am spus jandarmilor că nu au văzut că am un copil și că ne pot omorî. Atunci a venit un alt jandarm și iarăși ne-au dat cu gaze în față, mie, soției și copilului, care are astm. 

Am ajuns la UPU Cluj, unde am primit îngrijiri, iar azi mi-am scos certificat medico-legal. Voi depune plângere împotriva jandarmilor  pentru abuz.", a relatat Cristian Coste, pentru stiridecluj.ro

Internaţi în spital, mama şi fiul ei au aflat de la medici că aceştia au sunat la Jandarmerie pentru a afla ce conţine spray-ul lacrimoneg, ca să ştie cum tratează pacienţii, iar jandarmii au spus că nu e niciun pericol, se înăltură efectele cu apă la temperatura camerei şi săpun. Întâmplarea a fost povestită de femeie pentru Ziarul Clujean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » O mamă însărcinată şi cu copilul în braţe, gazată de jandarmi pe Cluj Arena, la un meci de fotbal