Antena Meniu Search
x

Video O nouă lovitură de teatru în cazul Vlad Pascu. Prietenii spun că era şi beat, însă poliţiştii i-au pus fiola degeaba

Vlad Pascu ar fi consumat şi alcool, pe lângă droguri, în noaptea în care a intrat cu maşina într-un grup de tineri şi a ucis o fată şi un băiat la 2 Mai. Cu toate acestea, poliţiştii care l-au oprit şi i-au pus fiola l-au lăsat să îşi continue drumul. Declaraţiile despre petrecere vin chiar de la prietenii cu care era în maşină. Între timp, tatăl lui Pascu a făcut astăzi primele declaraţii despre tragedie. A făcut glume şi l-a prezentat pe fiul său ca pe victima societăţii.

de Redactia Observator

la 09.10.2023, 19:54

Vezi și

Prietenii lui Vlad Pascu spun că tânărul a băut alcool cu câteva ore înainte să fie oprit şi testat de poliţie în Vama Veche. "În jurul orelor 20:30 - 23:00, a venit Pascu Matei-Vlad. Am plecat spre plajă. Am consumat câte un shot alcoolic", spune o martoră. "L-am văzut consumând un shot şi probabil o bere", spune un martor. "Avem un alcooltest al poliţiei care nu confirmă acest lucru. În schimb, toate declaraţiile celor care au fost audiaţi confirmă faptul că ar fi consumat cu toţii acolo alcool şi ar fi fost o megapetrecere", a declarat Adrian Cuculis, avocat.

4 prieteni s-au urcat apoi în maşina lui Vlad Pascu. Speriaţi de cum conducea, doi au coborât în scurt timp

La 50 de zile de la tragedie, familiile celor doi tineri ucişi cred că nenorocirea putea fi evitată dacă poliţiştii nu l-ar fi lăsat să mai urce la volan pe Vlad Pascu. Din aceleaşi declaraţii care apar într-un raport al IPJ Constanţa rezultă că Vlad Pascu era şi în căutare de droguri. I-ar fi oferit 200 de lei unuia dintre ei pentru două pastile de ecstasy. "I-am spus că nu am. M-a întrebat dacă pot să îl ajut cu două cauciucuri pe care urma să le umple cu azot", spune un martor.

Patru prieteni s-au urcat apoi în maşina lui Vlad Pascu. Speriaţi de cum conducea, doi au coborât în scurt timp. "Pascu Matei-Vlad conducea tot haotic şi agresiv, încercând să se ia la întrecere cu alte maşini", spune o martoră. "A început să accelereze ajungând la 130 de kilometri pe oră. (...) A început să facă drifturi (...) la o shoterie unde toţi cinci am consumat câte un shot", spune un martor. Tatăl lui Vlad Pascu nu comentează subiectul, deşi astăzi a stat de vorbă, pentru prima dată, cu reporterii. Acelaşi om care încerca să intre cu scuterul în ei a făcut glume despre averea lui, după ce presa l-a descris ca pe un milionar. Spune că are 10 firme, dar numai două îi aduc profit.

"Ştiţi ce am fost înainte să fiu milionar? Miliardar! Da?", a declarat Mihai Pascu, tatăl lui Vlad Pascu. Mihai Pascu şi-a explicat gluma: a vrut să arate că fiul său nu este un copil de bani gata. "Nu a avut bani la dispoziţie, pentru că toată lumea vehiculează nişte lucruri care nu sunt adevărate", a declarat Mihai Pascu, tatăl lui Vlad Pascu. Vlad Pascu ar fi doar una dintre multele victime ale drogurilor, susţine tatăl lui. Crede că vinovatul trebuie căutat în altă parte. "Societatea nu face nimic pentru aceşti copii. Da? Societatea ştiţi ce face? Pune doar presiune pe ei, da? Acestor copii ar trebui să le facem centre de educare. Vizavi de acest flagel", a declarat Mihai Pascu, tatăl lui Vlad Pascu.

Părinţii victimelor făcute de fiul lui îşi plâng, însă, copiii. Tatăl lui Sebastian a pus o piatră funerară la locul accidentului. "Doar serviciu şi cimitir. Asta ne-a mai rămas. Mergem la muncă şi pe urmă numai la cimitir şi plecăm seara la ora 11:00", a declarat Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian. Mama lui Vlad Pascu, arestată preventiv pentru că ar fi încercat să şantajeze şi să influenţeze martorii, poate fi eliberată, au decis judecătorii în primă instanţă. Expertiza a arătat că maşina condusă de fiul ei a lovit grupul de tineri cu 102 kilometri pe oră. A oprit câteva secunde, apoi şi-a continuat drumul după ce s-a convins că nu l-a văzut niciun şofer.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » O nouă lovitură de teatru în cazul Vlad Pascu. Prietenii spun că era şi beat, însă poliţiştii i-au pus fiola degeaba