Antena Meniu Search
x

Un pui de barză salvat de o familie din Galaţi a primit un adăpost confortabil, la zoo

O pasăre norocoasă! Aşa se poate considera puiul de barză rătăcit în curtea unei familii din Tecuci. După ce, timp de două săptămâni, o doamnă l-a îngrijit, Ion, căci aşa se numeşte barza, a ajuns acum la grădina zoologică. Şi va fi lăsat să plece abia când cei care-l îngrijesc vor fi siguri că este perfect sănătos. 

Vezi și

O pasăre norocoasă! Aşa se poate considera puiul de barză rătăcit în curtea unei familii din Tecuci. După ce, timp de două săptămâni, o doamnă l-a îngrijit, Ion, căci aşa se numeşte pui, a ajuns acum la grădina zoologică. Şi va fi lăsat să plece abia când cei care-l îngrijesc vor fi siguri că este perfect sănătos. 

Mai exact, după ce l-a găsit în curtea casei sale, femeia l-a îngrijit mai ceva ca pe un copil. Două săptămâni a petrecut barza alături de mama sa adoptivă. Acum însă, femeia a fost însă nevoită să se despartă de pasăre. 

L-au dus la Grădina Zoologică. Acolo unde îşi va avea căminul de acum înainte.

"Am încercat să mergem încet. Oricum i s-a făcut răt, n-am ştiut că şi berzelor le e rău de maşină. Dar a rezistat şi sperăm de acum încolo să-i fie mult mai bine. Ea o să-şi găsească culcuşul", spun salvatorii

Iar puiul de barză a fost primit cum se cuvine. Şi a captat atenţia tuturor.

"I se administrează zilnic hrană, apă, se va schimba aşternutul, încercăm cât de cât s-o ridicăm să poată să meargă, să se echilibreze cât de cât. Piept de pui, o să încercăm să-i administrăm şi peşte. Dăm şi un pic de apă. Aşa se face bine", spune Mirela Micu, de la Grădina Zoo Galaţi.

Şi pentru a se fi siguri că e bine, cei de la zoo au chemat deja un specialist. 

"Va sta în carantină vreo 2-3 zile. Mâine dimineaţă medicul veterinar îi va face nişte investigaţii, o radiografie şi va decide care va fi următorul pas", adaugă Mirela Micu.

După această perioadă, barza va fi preluată de către o organizaţie din Sibiu, care se ocupă de îngrijirea unor astfel de păsări. 

"Din acest moment, rămâne să găsim posibilitatea trasportului lui de la Galaţi la Sibiu. Cred că va implica câteva zile, timp în care el numai bine se pune pe  picioare aici, la grădina zoologică", spune Corina Grigore, de la Help Labus.

Ion, căci aşa se numeşte puiul, va fi învăţat să zboare, iar mai apoi îngrijitorii îl vor lăsa să se întoarcă în natură. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Un pui de barză salvat de o familie din Galaţi a primit un adăpost confortabil, la zoo