Antena Meniu Search
x

Video O ploaie torențială de câteva zeci de minute a făcut prăpăd, azi noapte, în Capitală. Calea Văcăreşti s-a transformat în canal navigabil

Câteva zeci de minute de ploaie torenţială au fost suficiente pentru a da peste cap traficul din Capitală. Mai multe străzi au fost inundate, după ce sistemul de canalizare n-a mai făcut faţă, iar câteva familii au avut nevoie de ajutorul pompierilor, pentru că apa adusă de ploaia puternică le-a intrat în case. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 29.08.2021, 09:05

Vezi și

Codul galben de vreme rea a făcut ravagii, noaptea trecută, în Capitală. După o ploaie torenţială de câteva zeci de minute, mai mulţi oameni din Sectorul 5 s-au trezit cu apa în locuinţe. Pompierii au intervenit cu o motopompă, iar întreaga operaţiune a durat până târziu în noapte.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Ploaia a fost atât de puternică, încât a inundat în totalitate demisolul unui bloc. Este trecut de ora 3 dimineaţa iar pompierii încă se chinuie să extragă apa din apartamente.

Cu mai multe mături, locatarii au încercat să îşi salveze bunurile din calea apei.

Hai, să-i dăm drumul!

Pe acelaşi subiect

Dă-i drumul!

Calea Văcăreşti s-a transformat, în câteva minute, în canal navigabil. La fel s-a întâmplat şi în mai multe localităţi din apropierea Capitalei. Pe mai multe străzi din Popeşti Leordeni, spre exemplu, sistemul de canalizare nu a făcut faţă ploilor de noaptea trecută. 

Capitala, sub cod galben de ploi

Codul de vreme rea continuă şi astăzi, în aproape toată ţara. Meteorologii avertizează că vom avea parte de ploi puternice, descărcări electrice, intensificări ale vântului, dar şi de grindină.

Alerta meteo de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantități de apă însemnate a intrat în vigoare ieri, la ora 10.00, şi este valabil până duminică, 29 august, ora 23:00. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25...35 l/mp și local 40...50 l/mp. Potrvit ANM, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse în sud-estul teritoriului.

În București, până în această seară, vor fi perioade cu înnorări, averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și izolat peste 25 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, sâmbătă (28 august) și de 29...30 de grade duminică(29 august). Temperatura minimă se va situa în jurul a 17 grade.

Cod portocaliu de ploi şi vijelii puternice în 13 județe

De asemenea, duminică, până la ora 18.00, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Brașov, Sibiu, Covasna și zona de munte a județelor Hunedoara, Alba și Buzău este cod portocaliu. Va ploua abundent și îndeosebi prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 50...90 l/mp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » O ploaie torențială de câteva zeci de minute a făcut prăpăd, azi noapte, în Capitală. Calea Văcăreşti s-a transformat în canal navigabil