Antena Meniu Search
x

O primărie din România vrea ca trasul clopotelor, dar și accesul la toaleta din cimitir să fie taxate

Trasul clopotelor și folosirea toaletelor din cimitir ar putea fi taxate. Este un proiect de hotărâre pentru modificarea regulamentului de funcționare a Cimitirului Municipal pus în dezbatere publică până în 24 iulie de Primăria Sibiu.

de Redactia Observator

la 20.07.2023, 18:36

O primărie din România vrea ca trasul clopotelor, dar și accesul la toaleta din cimitir să fie taxate - Shutterstock

Prin proiect se propun o serie de modificări de prețuri, dar și ridicarea nivelului unor amenzi. Astfel, se propune ca amenda pentru executarea de construcţii funerare fără obţinerea dreptului de lucru în cimitir să fie cuprinsă între 2000 și 2500 de lei. Aceeași amendă va fi dată și pentru cei care continuă efectuarea lucrărilor de construcţii funerare după retragerea dreptului de lucru în cimitir, scrie Turnul Sfatului.

Doi lei pentru trasul clopotelor

Totodată a fost actualizată lista tarifelor pentru serviciile prestate în cadrul Serviciului Public Administrarea Cimitirului Municipal Sibiu. Cel mai ieftin este accesul la toaletă, doar un leu. Doi lei costă trasul clopotelor, iar taxa de intrare cu autoturismul va costa 3 lei.

Concesionarea unui loc de mormânt, în cazul unui deces, costă 310 lei, iar rezervarea locului pentru 25 de ani, în situația în care nu s-a produs încă decesul, prețul se ridică la o mie de lei. Prelungirea concesionării cu încă 25 de ani costă 660 de lei, iar pentru înhumare, respectiv săparea gropii se va solicita 470 de lei. O curățare a mormântului pentru parastas va costa 120 de lei, iar igienizarea unui cavou este estimată la 70 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » O primărie din România vrea ca trasul clopotelor, dar și accesul la toaleta din cimitir să fie taxate