Antena Meniu Search
x

Video O şcoală a pus camere în baie pentru a-i prinde pe elevii care beau energizante şi "se machiază strident". Au rezistat doar o zi

Decizie controversată într-o şcoală din Timişoara. Conducerea instituţiei a montat camere de supraveghere în toalete, după ce profesorii s-au plâns că elevii le-au transformat în loc de scandal şi băut energizante. Întâmplarea vine chiar în timp ce Ministerul Educaţiei promovează un proiect care prevede montarea de camere în şcoli fără acordul părinţilor. Sindicaliştii, resping însă ideea. Se plâng de violenţa din şcoli, dar spun că soluţia este angajarea de paznici şi consileri.

de Redactia Observator

la 02.04.2024, 19:55

Vezi și

Directoare școală: Aici se întâmplă lucruri de nedorit. Aici fetele fumează, aici se machiază într-un mod extrem de strident.

Ca să facă rost de dovezi şi să dea sancţiuni, directoarea şcolii 30 de la Timişoara a instalat camere de supraveghere. Iar pentru a preveni obiecţiile legate de intimitate, le-a îndreptat doar spre chiuvete. Părinţii au fost nemulţumiţi, însă, şi au reclamat-o inspectorilor şcolari, care le-au dat dreptate.

Montarea camerelor de supraveghere în toaleta şcolii, subiect aprins de discuţie între părinţi

Aura Danielescu, inspector general Inspectoratul Judeţean Timiş: În legislaţie se spune clar că este interzisă postarea camerelor de supraveghere în toalete.

Pe acelaşi subiect

Iulia Pop, reporter Observator: Camerele de supraveghere din băile unităţii de învăţământ au rezistat doar o zi. La presiunile părinţilor au ajuns de pe tavan, direct în pungi.

Montarea camerelor de supraveghere în toaleta şcolii a rămas un subiect aprins de discuţie între părinţi.

Mamă copil: Eu, ca părinte, nu m-aş simţi ok să ştiu că fetiţa mea merge la toaletă şi cineva să se uite.

Mamă: Eu zic că e un lucru bun. Deci nu în toaletă. În toaletă nu, dar în locul de spălat eu zic că acolo poate să verifice.

Directoarea nu renunţă la idee

Directoarea nu renunţă la idee - aşteaptă avizele ca să activeze camerele de supravegere, până acum nefolosite.

Mihaela Şora, directoarea Şcolii Gimnaziale 30 din Timişoara: Haideţi să modificăm legislaţia să nu le lăsăm influenţaţi de o parte, eu vreau să cred că mică, din partea părinţilor care nu-şi dau seama de ce rău li se poate întâmpla propriilor copii.

Săptămâna trecută, ministrul Educaţiei a propus modificarea legii, pentru a fi instalate camere de supraveghere în sălile de clasă fără acordul părinţilor şi al profesorilor.

Ligia Deca, ministrul Educaţiei: Este o modalitate prin care reducem şi prevenim violenţa în şcoală, de aceea este în dezbatere publică pentru a primi diferite feed-back-uri.

Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie: Instalarea lor în toate spaţiile şcolare conduce la ideea că toate cadrele didactice şi toţi elevii sunt predispuşi la violenţă.

Sindicaliştii din învăţământ se opun ideii - cer autorităţilor mai mulţi paznici şi psihologi în şcoli pentru a stopa violenţele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » O şcoală a pus camere în baie pentru a-i prinde pe elevii care beau energizante şi "se machiază strident". Au rezistat doar o zi