Antena Meniu Search
x

Video Scandal la o şcoală din Timişoara, după ce au fost montate camere în băi. Părinţii s-au revoltat, dar unii cer să fie lăsate în funcţiune

Decizie controversată luată de o şcoală din Timişoara. Conducerea a hotărât să monteze camere de supraveghere în toalete. Dar nu i-a înştiinţat şi pe părinţi, decât după ce faptul a fost împlinit. Motiv pentru care, părinţii s-au revoltat. Cum motivează conducerea şcolii decizia şi ce îi nemulţumeşte pe părinţi aflaţi din materialul video de mai jos.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 02.04.2024, 14:01

Vezi și

Intenţiile conducerii şcolii generale nr. 30 din Timişoara au fost bune, direcţiunea a considerat că acele camere vor descuraja actele de violenţă care au loc de regulă în baie, vandalismul, fumatul şi în unele cazuri chiar şi chiulul. Au fost montate în patru băi care au fost recent reabilitate. Aparatele nu au fost puse însă în funcţiune pentru că se mai aştepta una viz de la poliţie, dar imediat au început să curgă telefoanele la Inspectoratul Şcolar Timiş, astfel că au fost date deja jos. Practic au rezistat acolo doar o zi.

Camere de supraveghere, montate în toaletele şcolilor

Camerele de surpaveghere, spun cei din conducerea unităţii de învăţământ, sunt doar în zona chiuvetelor, iar spaţiile unde sunt wc-urile sunt complet delimitate de pereţi şi uşi, iar inspectoratul şcolar susţine că nu este specificat în legea care vorbeşte despre protecţia datelor şi a persoanelor care este situaţia cu aceste camere de supraveghere, pentru că acolo se vorbeşte doar de toaletă - toaletă fiind un termen general pentru baie, pentru grup sanitar.

Pe de altă parte sunt şi părinţi care văd cu ochi buni această iniţiativă, iar conducerea şcolii face un apel către factorii de decizie, să vadă totuşi ca un factor pozitiv iniţiativa pe care au avut-o.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Scandal la o şcoală din Timişoara, după ce au fost montate camere în băi. Părinţii s-au revoltat, dar unii cer să fie lăsate în funcţiune