Antena Meniu Search
x

Video O singură ieșire, multe nereguli. Reacția tânărului care putea provoca o tragedie, după ce a dat cu spray lacrimogen în club

Tragedia Colectiv s-ar putea repeta oricand. Au descoperit asta anchetatorii care înceracă să afle cum a fost posibil ca sute de tineri să se calce în picioare la un concert. Primele concluzii: localul nu avea multe din autorizaţii, avea o singură ieşire, dar găzduia un eveniment cu o mie de oameni. Între timp, tânărul care a dat cu spray lacrimogen în club și a provocat haosul spune că a recurs la acest gest ca să se apere. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 18.04.2022, 21:13

Vezi și

Aproape o mie de tineri, majoritatea liceeni, erau în club când s-a declanşat haosul. Panica a fost provocată de un tânăr care a dat cu spray paralizant în hala unde avea loc concertul trapp. Tânărul a fost săltat astăzi de poliţişti şi dus la secţie pentru audieri. Explicaţia lui?

Tânărul audiat: Ca să mă apar. Să vină cataroaie, ploaie de pumni pe tine, o ploaie de pumni, efectiv, și tu să nu faci nimic? Normal că m-am apărat. Am intrat pe scenă și s-a luat de mine, da. 

Reporter: De ce ai avut spray-ul la ține în seara aia? 

Tânărul audiat: Pentru protecție, frate. Dai de toți nebunii, de aia. 

Pe acelaşi subiect

Tinerii s-au călcat în picioare ca să iasă din club

Mulţi spun că în acele momente s-au gândit la tragedia din Colectiv. Imaginile surprinse în club stau mărturie: un covor de adidaşi şi tenişi pierduţi.

Reporter: Dar toată busculada pe care ai creat-o după aia putea să aibă consecințe dramatice, te-ai gândit la așa ceva? 

Tânărul audiat: Eu doar m-am apărat. 

Reporter: S-au călcat în picioare ca la Colectiv că să iasă.

Tânărul audiat: Nu, hai te rog, nu. Este o prostie asta cu Colectivul, nu comparați. nu comparați. 

La audieri a fost chemat şi administratorul halei unde a avut loc concertul

Hala în care a avut loc incidentul, aflată în fostul combinat al fondului plastic din sectorul 1, a fost verificată metru cu metru. Anchetatorii au descoperit deja multe nereguli.

Andreea Milea, reporter Observator: Hala nu are autorizaţie de securitate la incendiu pentru organizarea concertelor. Dimpotrivă, spun pompierii, spaţiul a fost declarat ca având altă utilitate, iar în momentul incidentului, în interior, se aflau cu mult peste numărul de persoane admis de lege. 

Zece tineri au avut nevoie de îngrijiri medicale după incidentul din club.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » O singură ieșire, multe nereguli. Reacția tânărului care putea provoca o tragedie, după ce a dat cu spray lacrimogen în club