Antena Meniu Search
x

Video O staţie de asfalt şi o fabrică de var, la mai puţin de 500 de metri de o şcoală şi o grădiniţă din Braşov. Cum pot fi relocate

O staţie de asfalt şi o fabrică de var au ajuns pe lista neagră a autorităţilor din Braşov. Localnicii se plâng că cele două obiective industriale poluează aerul pe care îl respiră cei din zonă, mai ales că la mai puţin de 500 de metri de acestea se află o şcoală şi două grădiniţe. Primăria vrea să mute cei doi mari poluatori departe de zonele rezidenţiale. Decizia le aparţine însă autorităţilor de mediu.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 15.12.2022, 08:07

Vezi și

Fabrica de var funcționează în apropierea unei cariere de calcar. Benzile transportoare și instalațiile pentru măcinarea pietrei le dau de furcă oamenilor care locuiesc în preajmă. Aşa numita fabrică de var este situată în sud vestul municipiului Braşov, într-o zonă rezidenţială. Potrivit Planului Urbanistic General, astfel de activități sunt interzise în această zonă. La mică distanţă de această fabrică funcționează şi o stație de asfalt. Aici, casele și instituțiile de învățâmânt sunt și mai aproape.

Staţia de asfalt, la 200 de metri de terenul de sport

În spatele meu este una din cele mai mari şcoli din această zona a municipiului Braşov. Şi mai în spate, peste terenul de sport, la o distanţă de nici 200 de metri, este staţia de asflat. Vorbim de instalaţiille de culoare albastră, din apropiera liniilor de cale ferată. "Învaţă foarte mulţi copii şi staţia e foarte aproape. Mai ales când ies în curtea şcolii, cu poluarea asta... Eu sunt de părere că ar trebui să fie în afara oraşului", spune un localnic. Localnicii le-au cerut autorităților locale să rezolve această problemă. Primăria a sesizat, la rândul ei, Agenția de Protecție a Mediului.

"În funcţie de solicitărilor celor două obiective, respectiv de aplicarea vizei anuale sau de revizuirea autorizaţiei integrate de mediu, având în vedere adresa Primăriei Braşov prin care este stipulat că astfel de activităţi sunt interzise în zona respectivă, bineînţeles, se va lua în calcul aceasta, precum şi toate celelalte acte aflate la documentaţie", a declarat Elena Bucur, purtător de cuvânt Agenția de Protecție a Mediului Brasov. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanţii staţiei de asfalt şi ai fabricii de var, din Braşov. Niciunul nu a formulat, până la ora redactării materialului, un punct de vedere legat de nemulţumirile localnicilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » O staţie de asfalt şi o fabrică de var, la mai puţin de 500 de metri de o şcoală şi o grădiniţă din Braşov. Cum pot fi relocate