Video O tânără a primit un covor de flori de la soțul său de 1 Martie. I-a umplut toată sufrageria
A fost agitaţie mare în florării, magazine şi cofetării. Comercianţii au vândut sute de mii de mărţişoare, dar simbolul primăverii nu mai este purtat ca altă dată. Femeile îl ţin mai degrabă la mână decât în piept şi doar pentru câteva ore. Şi Antifrauda a plecat dar să ia, nu să dea Mărţişor. În cea mai mare piaţă de flori din ţară, inspectorii ANAF le-au închis tarabele florarilor.
O tânără a găsit în sufragerie nu o floare, ci un covor de flori de la soţul ei. Imaginile au devenit virale şi au strâns mii de aprecieri.
Afacerile care au înflorit în aceste zile
În buchete mici sau mari, florile au adus bucurie si celor care au dăruit şi celor care au primit.
Tânăr: Prietenei mele i-am luat aseară, am început de la 12 noaptea şi am câteva de luat pentru colege, mama şi sora. Sunt flori care ne bucură şi pe noi, că vedem culoare în viaţa noastră, le vedem şi pe prietenele noastre la fel de fericite.
- Afacerea cu care unii români au dat lovitura. Câştigă în 2-3 luni cam cât în jumătate de an la un job de birou
- Fiscul a descins la florărese, de 1 Martie. Inspectorii ANAF au luat cu asalt Piața de Flori din București, în...
- De ce ne dăruim mărţişoare de 1 martie. Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de primăvară
- Mărţişoare luate în ultima clipă. Magazinele şi-au schimbat programul de 1 Martie, ca să-i mulţumească şi...
Adevărata sărbătoare o simt florarii care se aşteaptă la încasări record.
Carmen Stoica, administrator florărie: În principiu astăzi alegem florile de primăvară, zambile, irişi, frezii, lalele şi mai puţin crinii, crizantemele, djerberele, garoafele.
Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Dacă în florării astăzi o lalea costă, în medie, între şapte şi zece lei, în supermarketuri sunt mai ieftine florile. Acest buchet, de exemplu, costă 139 de lei şi are 39 de fire de lalele, asta înseamnă că o singură floare este la jumătate de preţ faţă de florărie. Iar dacă vrem un model mai simplu, putem da chiar şi 16 lei pe 9 fire.
Tradiţionalul mărţişor în roşu şi alb incepe sa piarada teren in ultimii ani. Multi bărbaţi le dăruiesc, dar puţine femei le mai poartă.
Femei: O zi, maxim două. Înainte le purtam până la 8 Martie. Până la urmă, le punem într-un dulap şi nu le mai folosim, din păcate.
- Îl port la mână. Uitaţi pentru că în general aşa primesc.
Dacă mărişoarele clasice nu mai sunt atât de apreciate, cine a pariat pe dulciuri a mers la sigur. O cutie-mărţişor de macarons începe de la 30 de lei, dar poate ajunge şi la 100 de lei.
Cristi Turcu, manager cofetărie: Cutia de macarons a fost vândută într-o cantitate mare. Undeva la 500 de bucăţi în câteva zile, nu doar astăzi. Este un produs pe care nu îl avem în mod normal, îl facem doar în zile speciale.
În Moldova, tradiţia e alta, de 1 Martie bărbaţii primesc mărţişoare.
Bărbat-reporter: Am primit de ieri.
- Şi-l aveţi astăzi?
Da!
Fată: Femeile dau bărbaţilor astăzi şi femeile trebuie să primească de la bărbaţi de 8 martie.
De 1 martie insepctorii anaf nu au dat martisoare, ci amenzi. Au mers la sigur în Piaţa de Flori din Capitală, locul unde se vand camioane de flori in aceste zile. Mai multe pravalii au fost închise pentru că vânzătorii nu aveau case de marcat și nici nu dădeau facturi.
Florăreasă: Nu e prima oară, ca să faceţi acuma lege! Trebuia de ieri, de alatăieri, ca să nu mai venim! Noi ce facem cu marfa asta?
Dincolo de piaţa neagră, se estimează vânzări record în acest an de Mărţişor şi Ziua Femeii: de peste 40 milioane de euro.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰