Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O tânără din Iaşi, fostă videochatistă, prinsă de ANAF cu venituri nedeclarate de 300.000 de euro. Fata se apară şi spune că sunt "daruri manuale"

O tânără din Iaşi a intrat în vizorul ANAF după ce inspectorii Antifraudă au descoperit că aceasta nu a declarat venituri de 1,5 milioane de lei, adică 300.000 de euro. ANAF-ul vrea ca femeia să plătească impozitele aferente pe această sumă, respectiv 50.000 de euro.

de Redactia Observator

la 27.08.2024 , 21:52

O tânără din Iaşi, fostă videochatistă, prinsă de ANAF cu venituri nedeclarate de 300.000 de euro. Fata se apară şi spune că sunt "daruri manuale"

Potrivit 7iasi.ro, veniturile au fost înregistrate de tânără din Iaşi în perioada aprilie 2017 - decembrie 2020. În această perioadă, femeia a fost angajată a unui studio de videochat, dar a renunţat la aceasta activitate. A păstrat însă legătură cu patru bărbaţi din străinătate care au continuat să-i trimită diverse sume de bani. Bărbaţii erau din Olanda, Anglia şi Statele Unite şi au cunoscut-o pe tânăra din Iaşi în perioada în care practica videochat-ul, dar au continuat "relaţia de prietenie", aşa cum descrie femeia legătura cu cei patru, şi după ce aceasta nu a mai lucrat la respectivul studio.

Cum a încercat să se apere

Timp de patru ani au continuat să-i trimită bani. Femeia a folosit sumele pentru a-şi plăti chiria, taxele la facultate, diverse intervenţii medicale, dar şi pentru a merge în excursii. Cea mai mare parte din bani a mers însă către casele de pariuri, tânăra fiind dependentă de jocurile de noroc. Aceasta susţine că banii au ajuns la ea sub formă de donaţii, deci Fiscul nu ar trebuie să impoziteze aceste sume. Şi avocatul tinerei merge pe aceeaşi variantă, susţinând că veniturile nu intră la categoria "prestări servicii", nici la categoria "venituri din surse neidentificate", ci intră la categoria "daruri manuale", care sunt exceptate de la impozit conform legii.

Articolul continuă după reclamă

Judecătorii de la Tribunalul Iaşi nu au fost impresionaţi de apărarea fetei şi au dispus achitarea celor 50.000 de euro, drept impozit pe suma câştigată. Magistraţii au considerat că sumele primite de femeie pot intra la categoria "donaţie", dar nu la "daruri manuale" pentru că respectă forma autentică a procedurii. Conform articolului 1011, aliniatul 4 din Codul civil, bunurile mobile corporale cu o valoare de până la 25.000 de lei pot face obiectul unui dar manual, dar în anumite condiţii: să fie bunuri a căror valoare nu depăşeşte 25.000 de lei, să existe acordul voit al părţilor, să fie predat efectiv bunul de către donator.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Evenimente » O tânără din Iaşi, fostă videochatistă, prinsă de ANAF cu venituri nedeclarate de 300.000 de euro. Fata se apară şi spune că sunt "daruri manuale"