Antena Meniu Search
x

O timişoreancă plecată în Germania a fost aleasă viceprimar al Berlinului. Povestea de succes a româncei de la conducerea marii capitale

Ramona Pop, o timişoreancă de 39 de ani este reprezentanta Partidului Verde de la Berlin, iar din decembrie 2016 a fost aleasă ca unul dintre cei doi viceprimari ai capitalei Germaniei.

Ramona Pop, o timişoreancă de 39 de ani este reprezentanta Partidului Verde de la Berlin, iar din decembrie 2016 a fost aleasă ca unul dintre cei doi viceprimari ai capitalei Germaniei.

Aceasta este denumirea pe hârtie a funcţiei, pentru că, în realitate, cel care conduce Berlinul este primar-guvernator, aşa ca următorului în funcţie îi revine scaunul de primar. 

Înainte de a câştiga prin vot această funcţie, Ramona Pop a avut o carieră politică îndelungată, fiind reprezentantă a „verzilor” încă din anii ’90. 

La începutul anilor 2000 a intrat în Camera Deputaţilor de la Berlin, for de conducere regional, unde era cea mai tânără membră, având atunci numai 24 de ani. De atunci, românca a mai fost senator pentru economie, energie şi întreprinderi şi liderul grupului parlamentar al verzilor în senatul Berlinului.

În timpul campaniei electorale în urma căreia a fost aleasă Viceprimar al Berlinului, Ramona a militat pentru modernizarea grădiniţelor şi şcolilor care au nevoie de restaurare şi pentru care se va lupta să le aducă în stadiul adecvat de funcţionare.

Ramona Pop s-a născut la Timișoara în anul 1977 și a emigrat în Germania, împreună cu familia ei, în 1988. A absolvit liceul la Munster și s-a specializat în studii politice la Institutul „Otto Suhr” din cadrul Freie Universität Berlin, scrie pressalert.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » O timişoreancă plecată în Germania a fost aleasă viceprimar al Berlinului. Povestea de succes a româncei de la conducerea marii capitale