Antena Meniu Search
x

Video O ursoaică şi puii ei, în căutare de hrană pe străzile din Slănic-Moldova. Nu ar fi prima dată când foametea îi aduce aproape de blocuri

Apariţie inedită într-un cartier din Slănic-Moldova. O ursoaică şi doi pui s-au plimbat în miez de noapte printre blocuri şi au căutat de mâncare prin ghene. Localnicii spun că nu ar fi prima dată când au astfel de vizitatori. 

de Redactia Observator

la 30.04.2024, 14:24

Vezi și

În primul rând nu au fost făcute apeluri la 112 şi nicio persoană nu a fost pusă în pericol, asta şi pentru ora târzie la care au fost văzuţi cei 3 urşi, era undeva spre dimineaţă înainte de a răsări soarele. Un echipaj la jandarmeriei a fost totuşi anunţat şi s-a prezentat la locaţia respectivă. Au fost căutaţi cei trei urşi dar care cel mai probabil s-au întors în pădurea de unde au venit.

Ce recomandă autorităţile

Tot localnicii spun că aceşti urşi au mai fost văzuţi în staţiune, fiind aceleaşi exemplare, mereu în căutare de hrană. Se pare că aceştia ştiau foarte bine aleile înguste dintre case şi blocuri şi mai ales locurile în care se află gheneele de gunoi. Jandarmi din Bacău şi-au continuat misiunea după ce au căutat cei 3 urşi şi au stat de vorbă cu localnicii şi cu turiştii, mai ales că urmează vacanţa de 1 Mai şi Paşte, iar foarte mulţi oameni aleg să îşi petreacă timpul liber în natură în locurile de agrement sau chiar pe traseele montane.

Autorităţile vin cu o serie de recomandări: dacă se întâlesc cu un urs să facă cât mai mult zgomot şi să se retragă încet, să nu încerce fotografii cu animalele sălbatice şi să nu cumva să încerce să le dea de mâncare pentru că se pot expune unui real pericol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » O ursoaică şi puii ei, în căutare de hrană pe străzile din Slănic-Moldova. Nu ar fi prima dată când foametea îi aduce aproape de blocuri