Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video O zi din viaţa unui instructor de delfini. Florin pratică de 14 ani meseria: "Petrecem mai mult timp aici decât acasă"

Delfinii sunt fără îndoială vedetele spectacolelor de la Delfinariul din Constanţa. Zilnic, sute de copii și adulți îi aplaudă, dar oare ce se întâmplă în spatele scenei? Ei bine, noi avem răspunsul. Reporterii Observator au fost pentru o zi instructori şi ne arată cum se antrenează delfinii. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 22.06.2024 , 20:33

În spatele giumbușlucurilor pe care le fac delfinii în show-uri cu tribunele pline se ascund ore de muncă. Ale lor şi ale dresorilor lor. O meserie deloc uşoară, pentru care trebuie să treci testul suprem: cel al prieteniei! 

Delfinii au o slăbiciune: peştele. Când îl primeşte, Chen Chen ne răsplăteşte şi ne arată unul din trucurile lui. Delfinii îşi iubesc atât de mult intructorii încât devin gelosi când nu li se oferă toată atenţia.

Primul pui de delfin născut în captivitate în România

Vezi și

"Eu sunt unul din antrenorii care am venit cu ei, îi cunosc de 14 ani şi pot să spun că sunt copiii noştri. Petrecem mai mult timp aici decât acasă. Fiecare antrenor are un deflin cu care a început această meserie, acel delfin simte că trebuie să fie mai mult băgat în seamă", ne spune Florin, antrenor.

Baby, primul pui născut în captivitate în ţara noastră a făcut trei luni şi e răsfăţatul grupului. Copiii si părinţi deopotriva sunt fascinati de show ul celor şapte delfini.

Un bilet de intrare costă 60 de lei pentru un adult. 15 lei pentru elevi şi studenţi. copiii până în 7 ani au acces gratuit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Evenimente » O zi din viaţa unui instructor de delfini. Florin pratică de 14 ani meseria: "Petrecem mai mult timp aici decât acasă"